fiind curios și pentru că îmi place să îi ofer bebelușului meu confort, dar și mie, am încercat trei tipuri de babywearing (despre care am scris) ca să vad cu cine, ce și cum*.

Am început cu un babywearing no-name (pentru că nu am citit eticheta) de la sora mea pe care nu am priceput cum să îl folosim. Pentru ea era simplu, ea l-a folosit, noi ne-am prins urechile și deși era cu arici și teoretic simplu de utlizat pentru noi a fost rocket science. Poate de aia și bebe a urlat tare când l-am încercat cu el.

Apoi (și de aci încep lucrurile serioase) am făcut rost de wrap elastic care e o categorie specială de babywearing, asta după ce am văzut ceva filmulețe pe net. Roșu frumos, relativ simplu de prins, dar pe care nu l-am folosit eu pentru că îmi părea prea feminin. Asta e …sunt o victimă a modei :)) Soția în schimb a avut o relație destul de bună cu el ca și bebe de altfel.

Citește și →  despre cadouri

A urmat marsupi, chiar așa îi zice care s-a dovedit și se dovedește tare practic. Bebe e mulțumit cu poziția, iar eu cu modul în care se așează pe mine. De altfel am alergat și la o competiție scurtă (10k family run), iar bebe a dormit fără probleme. Problema este că după un anumit moment care ține de greutate sau mărimea bebelușului nu prea mai puteți să îl folosiți. Oricum până atunci e de folosit măcar pentru faptul că e gândit cu arici, adică …ușor de folosit.

Ultima, adică cea mai recentă încercare e manduca, care e pe placul taților. Are multe variante de ajustat și clame și fermoare și e „tehnic”. În fond e foarte practic pentru că …atunci când bebe nu doarme are o poziție care îi permite să vadă și lumea din jur (și a avut nevoie când a fost spectator la maratonul de la cluj), apoi când adoarme desfaci un fermoar și bebe dispare ca într-o găoace și bagă somn liniștit. Când e mai mare merge luat în spate, adică în drumeții sau printr-un city break, și vede perfect peste umăr. Dacă adoarme sau bate vântul, undeva este ascunsă și un fel de glugă. Mi-a părut foarte versatil și parcă cel care l-a gândit a avut în minte să fie un babywearing destinat taților/bărbaților. Aaaaaa și am găsit și un adaptor, asta dacă bebe e prea mic (teoretic merge de la 0 luni). babywearing

Citește și →  de ce plânge bebe?

Voi mai încerca altul? Nu cred …dar treaba asta cu babywearing e complicată și controversată și rost de discuții. Am fost pentru o perioadă parte a unui grup special format pentru acest subiect și am renunțat la el pentru că mi s-au părut prea la extreme opiniile. Nu știu cine are dreptate, dar mă uitla confortul și reacțiile copilului și nu fac exces. De fapt cred că în viață, indiferent despre ce vorbim, atunci când apare excesul apar și problemele.

*sau NB …încercați să îl folosiți după ce bebe își ține capul sau are pe la 6-8 kg (funcție de producător) și e orientat spre dumneavoastră. Dacă vreți să vă lămuriți mergeți la un curs la SAMAS (eu acolo am fost) și mi-a prins tare bine.

NB2 orice sistem ați avea, la căldură veți avea indiferent de sistem un bebe transpirat la fel ca și voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *