De multe ori credem că folosirea unui scaun de mașină e ușoară, că scaunul este potrivit indiferent de ce scrie pe etichetă, că scaunul poate fi o moștenire de familie lăsat dni generație în generație. EROARE!

  1. caută, verifică bine dacaă scaunul pe care vrei să îl cumperi se potrivește cu vârsta, greutatea și lungimea copilului tău. NU lua un scaun folosit, mai ales dacă nu îi știi trecutul – poate a afost într-un accident, sau este expirat (ați citit bine). Multe modele de scaune expiră cam la 6 ani de la data producției. [pullquote]NU lua un scaun folosit, mai ales dacă nu îi știi trecutul[/pullquote]
  2. instalarea de mântuială. De multe ori noi bărbații, știm cum merge treaba, deci …nu citim sau nu urmăm toate instrucțiunile de instalare, așa că nu strângem sau nu prindem sau nu folosim toate accesoriile. RENUNȚĂ la a mai crede că le știi pe toate și instalează scaunul corect
  3. deși știu că e de neimaginat, ar trebui să te gândești să apelezi la ajutorul unui specialist, asta dacă nu l-ai instalat, altfel …poți, măcar, să îl întrebi dacă ai făcut-o bine.
  4. prinde bine centura copilului. Sunt sigur că atunci când este închisă nu e tocmai întinsă corect. Normal și sigur ar fi ca între copil și centură să intre un deget, nu uitați că nu sunt pretensinate ca la restul mașinii și nici nu ar trebui să vină oeste multe rânduri de haine. În cazul unui accident toată ‘joaca’ în centuri îi va face rău.
  5. orientează scaunul în direcția potrivită, în concordanță cu instrucțiunile scaunului. Chiar dacă tu crezi că ai deja copilul mare sau că trebuie să vadă și el …crezi prost, adică nu te gândi că aia de au făcut scaunul sunt niște gogomani …chiar au făcut teste ca să fie siguri că al tău copil eprotejat în funcție de gretuate, poziție etc.
  6. dacă scaunul vine cu o ancoră suplimentară, vreun cârling pe undeva pe unde mai trebuie să prinzi centura mașinii …folosește-o. Din nou îți zic …nu au pus-o aia aiurea. ca idee …ancora aia ține scaunul în așa fel, încât în cazul unui impact copilul să u sară în scaun precum o minge.
  7. dacă ai înălțător …folosește-l până atunci când scrie pe instrucțiuni. Și asta e o chestiune gândită cu cap :)), nu e doar de dragul de mai pune un accesoriu pentru care să se ceară bani
  8. folosește TU centura. nu neglija puterea exemplului, asta indiferent că stai în față, în spate sau oriunde.
  9. nu lăsa acasă scaunul. Noile regului din aviație prevăd acceptă scaunele de mașină în avion, pentru că în scaunele „oferite” copii danseaza și se mișcă în toate direcțiile, adică nu au pic de protecție. e adevărat că e grau tare să cari ditamai scaunul după tine, dar asta ar trebui să coteze prea puin atunci când vorbești de securitatea copilului tău.
  10. dacă ai instalat scaunul, lasa-l acolo! nu îl da mereu jos sau nu te gândi că dacă e doar o călătorie până la „colțul strazii” nu îți trebuie …din păcate hazardul de aia e hazard.
  11. să crezi că al tău copil este destul de mare să meargă pe scaunul din față. GREȘIT. copii până în 11 ani nu au ce căuta în față și chiar și atunci o idee minunată ar fi să existe un scaun special pentru locul din față. Mai bine să stea în spate prinși în centură, decât în față precum adulții dacă nu au vârsta necesară.
  12. nu îi țineți în brațe sau dacă voi sunteți în spate cu centura iar bebe în brațele voatre …voi o sa fiți în siguranță, iar bebe …o mingie care va zbura prin toată mașina – folosește scoica, scaunul și centruile!!!
Citește și →  mă "omoară" aerul din București

Sursă: Car Seat Mistakes You May Be Making | Parenting

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *