În general bebe doarme mult după ce vine de la maternitate în poziţii de somn alese de părinte. De fapt, asta face în mod suţinut, …se trezește să mănânce și apoi trece din nou la somn.

Este important să veghezi la somnul copilului, pentru că oasele capului sunt moi și în această perioadă se formează forma capului. Asta înseamnă că trebuie să alternezi pozițiile … dreapta, apoi stânga șamd. Zic asta pentru că mulţi părinţi au tendinţa să nu îl deranjeze pe bebeluş, ca nu cumva să îl trezească, şi asta că poziţiile de somn se transformă în poziţie de somn şi asta poate duce la o formă a capului …nu rotundă :). Eu unul sunt un exemplu grăitor, am ceafa destul de plată pentru că am fost lăsat să dorm mult pe spate :))))) Acum trebuie să cer în mod special atenţie din partea frizerului pentru a da o formă curbă, cu alte cuvinte nu mă pot rade în cap :)))

Citește și →  Până la ce vârstă a dormit copilul la voi în pat?

Trebuie să ții cont și de faptul că bebe nu doarme pe o parte, căci nu poate, așa că e bine să ai rulat un prosop mic pentru a-l pune la spate. E adevărat că sunt tot felul de alte chestiuni care pot ajuta (exemplu aici sau aici).

Nu te agita să îi pui mănuși mai ales dacă are unghiile tăiate. Nu-i bai dacă le bagă în gură sau ochi… e modalitatea prin care bebele descoperă lumea. Pe de altă parte nici nu trebuie să îi laşi unghiile prea mari. Dacă ai teamă cî îi poţi face rău atunci când le tai că se agită prea mult, foloseşte-te de somnul lui pentru a face aceste acţiuni.

Ca să fie confortabil somnul e indicat să nu fie mai mult de 21-22 de grade în cameră (nu-i bai dacă sunt mai multe) pentru că se obișnuiește bebe cu temperaturi mai scăzute și nu răcește la fel de repede dacă ar fi 23-24 de grade sau mai mult. Oricum pe timpul verii se poate fără căciuliță, iarna nu e rău cu o căciuliță de bumbac, subțire și nu foarte strâmtă pe cap. De fapt pe timpul verii e foarte posibil să îl laşi cu un maieu şi scutec şi atât. Veţi observa destul de repede că dacă îi este cald, va dormi agitat sau nu va dormi şi vă va freca …

Citește și →  11 ore cu copilul pe avion

Pe burtă e o variantă …dar mulţi părinţi se tem să aşeze aşa bebeluşul pentru că zic că este o poziţie de somn nesigură. Bebe nu poate să îşi ridice capul şi va dormi cu nasul în saltea şi poate să se sufoce …CORECT …nu trebuie lăsat să doarmă pe burtă până nu în momentul în care îşi ţine capul singur, trebuie lăsat doar atunci când e treaz pentru că îl ajută să elimine mai uşor gaezele. Deci pe burtă va dormi bine, cel puţin bebe doi (la noi) rupe salteaua când e pe burtă. Mă mai uit că o altă variantă este pe pieptul unui părinte, mai ales până în luna 3. Mirosul şi căldura îl liniştesc şi asata poate fi o modalitate de a dormi pentru voi şi de a face poze frumoase :)) De prin luna a treia puteţi folosi diverse …leagăne sau balansoare. Eu unul am folosit la ambii copii şi de cele mai multe ori a prelungit durata somnului cu cel puţin 30 de minute sau m-au (ne-au) salvat de la leganat pe picioare. La balansoare cu vibraţii …de folosit când are colici pentru că asta îl mai ajută să se calmeze. Despre leagăne …să suporte o greutate spre 11-12 kg, să aibă şi ceva lumini …oricum cu cât mai multe dotări, cu atât mai mult ai şansa să îl ţii ocupat şi interesat şi adormit.

Citește și →  loțiuni de plaja copii

Ca să închei …poziţii de somn sunt două …pe cele două părţi (până îşi ţin capul sus) apoi puteţi adăuga şi pe burtă.

PS maşina e un loc unde bebe doarme de cele mai multe ori duuuuuusssssssss.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *