Alerg pentru alții, alerg pentru că încerc să conving pe cei din jurul meu (care mă (re)cunosc de la TV) să mi se alăture, alerg pentru că nu am altă modalitate de a face cunoscută durerea și nevoia altora …alerg și pentru mine și pentru copiii și familia mea, alerg …Alerg pentru copii.

Am alergat pentru George și cei care sunt țintuiți din cauza coloanei vertebrale. Am alergat pentru copiii cu insuficiență renală cronică dependenți de dializă. Am „alergat” într-un maraton de 37 de ore în cel mai lung buletin meteo din lume pentru Kassandra, să poate ajunge la operația cu numărul 37. Acum alerg pentru copiii diagnosticați cu boli rare sau limitatoare de viață care au nevoie de un centru specializat.

https://www.justgiving.com/Daniel-Osmanovici/

Am reușit de fiecare dată în ceea ce mi-am propus și nu mă opresc, nu m-am oprit. Alerg în continuare pentru cei care nu pot, mereu voi face așa atât timp cât voi putea!

[pullquote align=”right”]Acum alerg pentru copiii diagnosticați cu boli rare sau limitatoare de viață care au nevoie de un centru specializat.[/pullquote]

De data asta e vorba, tot, despre copii, copii care într-un fel sau altul nu și-au găsit loc în societate, sau poate nu își vor găsi acel loc NICIODATĂ. M-am alăturat celor de la Hospice, House of Hope/Casa Speranței pentru că în 2012 au primit o donație importantă pentru cauza lor …un domeniu boieresc în Adunații Copăceni. Au decis, după experiența pe care au dobândit-o cu Centru de Îngrijiri Paliative că sunt mulți, prea mulți copii care au nevoie de îngrijiri/atenție/abordare specială/diferită/constantă și atunci au decis să îl pună pe picioare, pentru că mare parte dintre clădiri nu erau într-o stare foarte bună. Din momentul în care l-au primit au început să facă renovări, reparații și adaptări, doar că e mult și mare și e nevoie de bani …și nimeni nu dă bani de bunăvoie :(, așa că s-au gândit să ceară ajutorul unor oameni care pot convinge mulți oameni să facă donații, să adune bani.

Citește și →  alerg, pedalez, concurez ...sunt accidentat

Cei de la Hospice Romania spun despre ce se întâmplă la Adunații Copăceni că e vorba de „un campus socio-medical destinat copiilor”.

Hospice este o rețea internațională și cei din SUA și Marea Britanie au decis să ajute. Unul dintre cele mai importante locuri unde cei din SUA strâng fonduri este Maratonul de la Los Angeles, unde au fost invitați și câțiva alergători de-ai noștri printre care și subsemnatul.

Fiecare dintre noi trebuie să strângă fonduri, fiecare are câte un profil. Al meu este AICI și vreau să mă ajutați să ating acea sumă și poate să o depășesc.

Buuun …să recapitulăm. Hospice România la invitația „surorilor” din Marea Britanie și SUA va participa la LA Marathon. Hospice Romania a invitat mai multe persoane să reprezinte cauza pentru care se aleargă la maraton. Acele persoane, printre care mă număr și eu trebuie să strângem fonduri …puțin peste 1000 de euro de căciulă. Acești bani, care vor veni de la dumneavoastră, prin intermediul alergătorilor (din România vor fi, cred, vreo 14, la care se adaugă cei din UK și SUA) vor merge către centrul de la Adunații Copăceni.

Citește și →  sport, copii, sănătate, amintiri

În momentul de față campusul (va) cuprinde: o unitate cu 12 paturi (conacul) pentru copii, spațiu de cazare pentru taberele de vară  (este deja făcută  renovarea și aici se desfășoară tabere deja de 3 ani), spațiu de cazare pentru “families in distress” – familii care sunt în stradă și care au nevoie de cazare temporară până când asistenții Hospice găsesc o soluție permanentă, centru de zi, centru educațional, un spațiu dotat special unde se vor ține traininguri atât pentru specialiști cât și pentru familiile pacienților (se învață cum să fie ajutați copiii să fie independenți, sau părinții să-și poată îngriji mai bine copiii).

Cine sunt beneficiarii campusului? Copii cu boli genetice (epidermoliza buloasă, fibroză chistică etc), neurologice (tetrapareza spastică, distrofii musculare, scleroză multiplă în placi etc), frații și surorile pacienților de la oncopediatrie și copii ai unor pacienți adulți cu diagnostic oncologic în faze terminale, toți fiind afectați social, financiar și emoțional.

Pentru ce vă cer ajutorul? Unde vrem să ajungem? Care e scopul? Îmi și ne dorim să asigurăm anual, la Copăceni: 400 internări  în unitatea cu paturi din conac, 2000 de vizite pentru evaluare și/sau centrul de zi, tabere pentru 300 de copii, suport și consiliere pentru 600 de membri ai familiilor pacienților și pregatirea a 250 de specialiști.

Citește și →  jocuri clasice/boardgames pentru copii

Asta e …ce e acum …cu ajutorul vostu poate fi mult mai mult

 

Cam asta ar fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *