Voi insista mereu că sportul şi copii trebuie să fie prieteni buni încă din fragedă pruncie. Cred că dacă de mici cei mici sunt expuşi la sport, la competiţii de amploare, orice fel de sport, se vor dezvolta frumos.

Wings for Life este cel mai mare concurs de alergare din lume şi nu am ales să vorbesc despre el pentru că sunt ambasador, am ales să vorbesc pentru că am văzut cum părinții își implică copiii în susținerea acestui demers, pentru că am văzut cum încearcă de vârste mici să le explice cum trebuie să abordeze problema oamenilor în scaune rulante.

După cum știți la noi categoria este marginalizată, drepturile le sunt încălcate sau lipsesc, iar infrastructura este de tot râsul. Mergeam în spatele lui George prin Viena și mă uitam cât de puțină nevoie are de mine, de cineva, pentru că totul este la nivel, lifturile există și gradul de independență este foarte mare. Dacă este locul inscripționat …apăi e doar al lui …nimeni, DAR nimeni nu se atinge de locul ală! Și mai sunt multe alte exemple, DAR să revenim la copii despre care vă spuneam că de mici sunt învățați cu respectul care nouă ne lipsește.

Citește și →  singur acasa! sau ce faci când te trezești fără copii?

La fiecare lift, la fiecare trecere de pietoni, la fiecare ușă, cei în scaune rulante sunt lăsați primi, ei sunt cei mai importanți, apoi urmează femeile însărcinate, apoi părinții cu cărucioare, apoi cei cu copii mici, apoi cei în vârstă, apoi restul lumii.

WingsforLife este ceva deosebit și stiu că sunt multe asemenea pe lumea asta, doar că amploarea și spectacolul și implicațiile sunt deosebite.

În dimineața care a precedat cursa, dorința mea de a participa era spre 0, dar pe măsură ce venea startul și mă uitam la George, realizam ce important este pentru el să și fiu alături cât mai mult pe parcursul cursei. A venit startul și …tot ce rețin este fericirea lui George care își făcea poze la borna 23 km.

Și ei își doresc copii și ei au dreptul să fie părinți, să fie bunici, să trecă prin tot ce scriu aici și poate mai mult. Să devii părinte în situația în care ești într-un scaun este fantastic, nici nu îmi pot imagina cum și în ce fel arată schimbatul unui pampers sau o plimbare cu copilul cu căruciorul.

Citește și →  ce faci cu copiii de Crăciun sau de Revelion?

Respect pentru toți cei care nu se mulțumesc să stea în scaun și vor mai mult. Ei, toți, au nevoie de aripi, au nevoie de noi, au nevoie de wingsforlife.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *