sigur sigur sigur (aș mai baga „sigur”, dar cred că v-ați prins) vă întrebați ce am eu în comun cu acest subiect, cu primul costum de baie de după naștere. Mai în glumă mai în serios e același cu cel de pe la 4-5 luni, pentru că de cele mai multe ori corpul arataă cam la fel, dar mai sunt și excepții și trebuie să mai ținem cont și de anotimp. Deci am mai multe în comun decât v-ați fi imaginat. Păi …în calitatea mea de soț, tată și doritor de mers pe marginea unei ape am fost participant activ la:

  • convingerea soției că se poate afișa într- un costum de baie chiar dacă a născut de puțină vreme
  • am participat activ la navigarea pe internet după modele și la plimbările de prin magazine
  • după efectuarea cumpărăturii am încurajat purtarea (vă închipuiți cât și cum am scotocit prin complimente ca să fie credibile (oricum erau) și să aibă efectul scontat)
  • am ales locul unde mergem să ne afișăm, cât mai puțin public, pentru un nivel al stresului cât mai mic

PS oricât și oricum ai face, prima îmbrăcare a costumului după naștere va fi legată de …sâni prea mari, de o un abdomen proeminent, de coapse voluminoase (asta dacă nu sunteți din categoria celor norocoase). Eu îmi iubesc soția și corpul ei, în egală măsură, și sunt mândru că este mama copiilor mei și mă înclin în fața curajului de a duce două sarcini, apoi alăptare și altele …

Citește și →  unii bărbați sunt problema

Dar să revenim la primul costum de baie. Modelul ales în final a fost unul sportiv, întreg, uni …asta la prima sarcină. La a doua sarcină, opțiunile au fost mai variate, așa că un costum s-a transformat în trei! De altfel după a doua sarcină relaxarea pentru afișarea în public în costum de baie a fost cu mult mai mare.

Și ca să vedeți că nu mă leg doar de experiența mea am întrebat și eu o altă mamă cam cum vede ea problema de față. Că eu sunt de o parte a ‘baricadei’, iar ea de cealaltă. Ea este anamama.ro și este mamă, proaspătă și se încadrează perfect în categoria celor care trebuie să treacă prin experiența primului costum de baie după naștere.

‘Nu pot sa spun ca sunt un fan declarat al sezonului estival. Nu suport foarte bine caldura, urasc sa ies din casa si pana la masina sa am hainele lipite de mine. Oribil! Visez cu ochii deschisi la momentul acela din viata mea cand voi putea sa imi petrec toata vara pe o plaja pustie in hamac, cu o carte buna si limonada reeeeece.  Si daca tot veni vorba de relaxarea totala sa stiti ca exista totusi ceva care imi displace. Ma chinui sa gasesc mereu un costum de baie! Costumul de baie perfect!  Sunt una din muuuuultele femei care am un stres cand vine vorba de acest articol vestimentar. Daca imi vine slipul, sutienul il pot folosi in cel mai fericit caz pe un san. Daca imi vine sutienul slipul il pot folosi in loc de costum intreg ca sa nu mai vorbesc de costumele acelea de baie intregi care au cupe bine definite :))). In cel mai fericit caz gasesc un model din doua piese care sa imi placa foooooarte mult, sa mi se potriveasca si sutienul dar si slipul de la doua costume diferite binenteles. In cazul acesta, me happy! Sunt unele magazine care au inteles aceasta problema si se adapteaza, iti ofera posibilitatea sa iti alegi orice combinatie fara sa fi nevoita sa cumperi doua costume ca sa ai unu’ potrivit. Eu prefer costumele intregi. Anul acesta am ales unul negru, este muuuuult mai comod mai ales acum cand o am mai tot timpul pe Maria Margarida in brate. Nu mai stau cu stresul ca se poate sa raman topless fara voia mea. Cam asta este stresul meu in materie de costume de baie si sezonul estival. In rest, incerc sa ma deconectez, sa las telefonul si facebookul si sa ma bucur de mare si de soare cat sunt in vacanta.’

Citește și →  sexul în timpul sarcinii

Deci trag concluzia că un costum întreg este câștigătorul în astfel de situații pentru că cele din două piese pot juca feste și nu prea se ‘adaptează’ noului corp.

PS 2 mai am și versiunea surorii mele care a evitat costumul 1 an de zile, pentru că …, apoi cînd a ales unul a mers pe varianta one piece și alegerea astuia întreg a fost cu cântec …cupele să fie tari/lățimea chilotului la spate generoasă …cu cât mai acoperită cu atât mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *