Dincolo de bagaje și confort …lungimea traseului este foarte importante. Teoretic orice drum cu mașina poate fi făcut, adică indiferent de lungimea acestuia! Totul este să fi pregătit.
Dacă încă îl alăptezi, trebuie ca mama să fie destul de confortabilă să îi dea sân în mașină sau să aveți biberoanele pregătite (cu lapte matern sau supliment) și încălzitoare de mașină pentru biberoane. De dormit el va dormi în locul lui, iar dacă se ‘plictisește’ un simplu ținut în brațe rezolvă această ‘problemă’.
Dacă e mai mare …e un pic mai complicat. Din momentul în care nu mai alăptat e bine să ți cont de programul pe care l-ai făcut – oră de masă/somn. Asta necesită o mai atentă pregătire a drumului. Mă gândesc că ar trebui să ști popasurile de pe drum ca să ști unde oprește pentru masa lui bebe (unu îi dai mâncare din restaurant, doar mănâncă în condiții normale), iar somnul îl face în scaunul lui sau în brațele lui mami.
După 2 ani …dincolo de programulul de care v-am zis deja apare plictisul. Se poate rezolva cu o tabletă sau o carte sau cântece, iar când nimic numai funcționează pauza de 5-10 minute face minuni.

Citește și →  cu ce mă pregătesc de venirea copilului acasă
maşina
exemplu de „dotare pentru drum lung” (eng.)

Ce se vede în imaginea de mai sus, este de ajuns să „baţi” orice drum, doar că nu mai e loc pentru nimeni, sau mai bine zis pentru mamă. E un pic exagerat, dar de la ce se vede (cutie cu jucării la îndemână – stânga jos,  scaun confortabil – centru, bagaj cu sandwich-uri – dreapta jos, şerveţele umede şi scutece – drepata, copil odihnit – centru sus, jucării de atârnat – dreapta sus, parasolar – stânga sus) se poate ca unele lucruri să nu fie chiar toate acolo pe bancheta de spate (închipuiţi-vă cum ar arăta bancheta dacă ar fi gemeni).

NB orice drum care trece de 2 ore îl va obosi foarte tare pe bebe și îl va face irascibil, așa că e bine să nu vă pierdeți calmul.
Drum bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *