Părerea mea este simplă, homeopatia este un leac băbesc reinterpretat, deși nu este :).

Este un remediu verificat, cercetat și documentat.

Înainte de a vă spune ce cred eu sau cum am ajuns la concluziile la care am ajuns vă dau o mică documentare legată de subiect ca să vedeți că nu e de glumă 🙂

Istorie și nu doar atât …

De la origini , in 1932, scopul principal al Laboratorului BOIRON  de a fabrica  medicamente homeopatice de înaltă calitate cât și dezvoltarea homeopatiei a cunoscut un parcurs ascendent mereu în ideea protejarii pacientilor si a familiilor acestora.

BOIRON este un laborator farmaceutic familial şi independent.

Istoria BOIRON începe în 1932 când soarta a doi fraţi se întâlneşte cu cea a homeopatiei. În acele vremuri, o organizaţie medicală homeopatică, L’ Homeopathie Moderne, punea bazele în zona suburbană a Parisului unui laborator care avea ulterior să primească titulatura de Laboratoires Homeopathiques Modernes (LHM). Farmacistul, Rene Baudry, « animatorul » ei principal, cum îl numeşte Christian Boiron în volumul sau, Viitorul Homeopatiei ( Editura Humanitas, 2011 ) era cel mai mare specialist al Franţei din domeniul preparării medicamentelor. Avea deja experienţa înfiinţării mai multor farmacii în Paris cât şi a unui laborator homeopatic in Lyon, numit Laboratoire Central Homeopathique Rhodanien ( 1929 ). În acest punct al dezvoltării , Rene Baudry şi grupul său de medici iniţiatori ai proiectului îi angajează pe cei doi tineri farmacişti , fraţi gemeni, Jean şi Henri BOIRON, acesta din urmă alegând preluarea responsabilităţii LHM în timp ce Jean se va dedica Laboratoire Central Homeopathique Rhodanien din Lyon. Acest laborator s-a transformat rapid în Pharmacie Homeopathique Rhodanienne, mai cunoscută sub sigla PHR, marcă ce figurează şi în zilele noastre la baza tuburilor de granule ale Laboratoarelor BOIRON. Ulterior, Jean Boiron va achiziţiona de la Rene Baudry Pharmacie Homeopathique Rhodanienne.

  • În 1967, cei doi fraţi au decis să reunească cele două laboratoare. LHM, a participat şi el la această fuziune, prin care au luat naştere Laboratoarele BOIRON cu sediul în Lyon. În 1967, Laboratoarele BOIRON se aflau pe strada Thomassin, numarul 38.
  • Douăzeci de ani mai târziu, în 1987, Laboratoarele BOIRON au fuzionat cu partenerul lor , Laboratoires Homeopathiques de France, înfiinţate în 1927.

Istoria Laboratoarelor BOIRON  se confundă cu istoria homeopatiei, cu istoria unei epoci de dezvoltare şi cunoaştere medicală, cu dinamica a doi fraţi care şi-au pus viaţa, devotamentul şi inteligenţa în serviciul ştiinţei medicale.

Michèle Boiron s-a născut la Lyon, pe 17 iunie 1944. Părintii săi, Simone şi Jean Boiron urmau să aibă încă 2 copii: Christian în 1947 şi Thierry în 1961.

În 1967 obţine diploma de doctor în farmacie şi se întoarce la Lyon, unde se alătură mamei sale, Simone, la conducerea farmaciei familiale. Dar gustul pentru independentă şi forţa caracterului său au condus-o curând la cumpărarea unei farmacii proprii la Bron, o regiune lyoneză. Avea 34 de ani. În 8 ani multiplică de 8 ori cifra de afaceri, în primul rând datorită introducerii medicamentelor homeopatice în oficină, medicamente aproape necunoscute până la venirea ei în oraş.

Citește și →  KINOdiseea - pentru copii sau copilul din noi

Christian BOIRON s-a alăturat Laboratoarelor BOIRON în 1970 . Avea doar 23 de ani.

Christian BOIRON este preşedinte al Laboratoires BOIRON, este farmacist şi predă stiinţele umaniste la Facultatea de Medicina Lyon Sud – Charles Merieux.  Este autor al unor numeroase volume printre care se numără : Viitorul homeopatiei (Humanitas, 2011), L’Homéopathie, un combat scientifique (Homeopatia, o dezbatere ştiinţifică), în colaborare cu Jean Remy, Albin Michel, 1990; Et si nous pensions autrement la vie? (Şi dacă am privi altfel viaţa?), Albin Michel, 1993; La source du bonheur est dans notre cerveau (Sursa fericirii se află în creierul nostru), Albin Michel, 1998.

Christian Boiron este cel care a afirmat că fericirea este starea în care « oamenii işi pot exprima fiinţa într-un mod autentic și să se simtă liberi în fiecare zi ».

Pentru a promova bunăstarea angajaților, ajutându-i să işi dezvolte creativitatea, birourile și mobilierul de birou al BOIRON Italia au fost decorate în culori luminoase de către Gregorio Mancino, artist creator al Moviment Art. Birourile BOIRON Italia găzduiesc, de asemenea, mai mult de 100 de lucrări care reprezintă homeopatia, donate de artiştii Omeoart, Asociaţia Culturală Boiron ( www.omeoart.org ).

„Arta este cel mai bun medicament împotriva intoleranţei şi modul cel mai discret şi incisiv de a explora inexplorabilul » – Christian Boiron.

Laboratorul BOIRON (http://www.boiron.com/) se bucură de prezență în 59 de țări, 19 filiale, 40 întreprinderi.

400.000  este numărul estimativ al profesioniştilor din domeniul sănătăţii care prescriu medicamente homeopatice la nivel mondial. Medicul homeopat este medicul care ,suplimentar studiilor sale de medicina ,a decis să-şi completeze formaţia studiind şi terapia homeopată (alături de multe alte metode terapeutice autorizate) obtinand ulterior o competenta in homeopatie. El ştie să prescrie la fel de bine şi medicamente alopate în combinaţie cu cele homeopatice. Mai mult,abordarea homeopatică, departe de a ignora sau contrazice, o integrează şi completează pe cea clasică.

„ Homeopatia stârneşte încă întrebări ştiinţifice, dar ea aduce adevărate răspunsuri la nivel medical. Ea este una din căile de expresie ale medicinei, pur şi simplu.”

Și acum REVIN la ale mele 🙂

Am ajuns să scriu despre subiect pentru că, de cum a început școala / creșa Tea sau Radu sunt mucioși, tușesc sau au o stare generală mai puțin bună. Ca să nu mai zic că Tea a făcut pentru prima dată în viața ei, temperatură peste 40 de grade. Important este și că Radu se îmbolnăvește imediat ce scapă Tea.

Citește și →  alergii oculare

GATA vreau să găsesc o soluție la această chestiune, să diminuez cât mai mult astfel de întâmplări.

Mitruș este convinsă și mare utilizatoare de remedii homeopatice. Practic este terenul ei de joacă și are atât de multe argumente proprii încât m-a convins să încerc, să fiu mai deschis, să înțeleg ce și cum. Treaba asta s-a „pupat” perfect cu o vizită la fabricile Boiron din Franța. Dacă acum o să ziceți – gata… acum înțeleg articolul e de reclamă, vă voi contrazice imediat, pentru că nimic din ce mi-au spus și mi-au arătat oamenii aceia nu a cântărit cât experiențele Anei cu ai ei copii. Are o mulțime de articole pe această temă să vă convingă și pe voi 🙂

Revenind la ce ziceam la început – puteți spune orice despre leacurile băbești, despre deochi sau descântec, dar atâta timp cât eu cred în ele că funcționează nu prea văd cum mă puteți convinge de contrariu. Știu că unele pot părea exagerate sau pline de fantezie și nu mă contrazic pe acest subiect, dar mie îmi fac bine și este demonstrată puterea fabuloasă a efectului acestor remedii care se numesc homeopatice.

Leacurile băbești ce sunt de fapt… plante, minerale, părți din animale care au fost luate și folosite pentru a trata diverse lucruri de care suferim. Cum s-a ajuns aici? Prin observație, nu prin teste clinice. Adică …vad că un cățel mănâncă o anumită plantă când pare că îl doare ceva și apoi nu îl mai doare nimic. Bănuiesc că știți și voi despre foaia de brusture sau diversele ceaiuri din plante de prin grădină pe care le primeam de la bunici.

Ei bine… eu unul înțeleg că homeopatia pleacă de la tradiționalul cunoscut de toți ca să perfecționeze prin metoda de preparare a medicamentului homeopatic efectul benefic al substanțelor naturale cu putere terapeutică

Când a pornit și unde suntem acum?

  • în 1932 cei doi frați Boiron au decis să slefuiasca ceva uitat, tratamentele de dinainte de alopatie și au înființat laboratoarele Boiron
  • 140 de farmacişti
  • 400.000 de medici homeopați certificați în lume
  • 3000 de controale pe an în producție
  • reglementare – 1965 a fost introdusă în Franța farmacopeea homeopatică
  • 1995 – reglementată la nivel european
  • 2017 – cea mai recentă filială în India (acolo sunt peste 200 mii de medici)
Citește și →  #educațieconectată sau ce va fi după 14.09.2020

Cum se prezintă?

  • siropuri, unguente, granule …toate formele cu care suntem obisnuiți în medicina tradițională
  • 100 persoane în serviciul de control al calității
  • sușe de mai multe tipuri care stau la baza granulelor (3000 de tipuri) de origine vegetală (plante proaspete din mediul natural), minerală (de ex. sulfur) și animală (de ex. venin)
  • 40 de parteneri pentru culegerea plantelor, de exemplu arnică
  • 4 situri de producție (2 în regiunea Lyon)

Proces de producție

  • plantele se macerează timp de 48 de ore apoi sunt analizate pentru a se verifica dacă sunt prezente substanțele active dorite (cromografie), apoi se pune din nou la macerat în funcție de rezultatul dorit până la 10 zile
  • apoi se filtrează și se utilizează prese hiraulice
  • se obține tinctura mamă care este verificată din punct de vedere calitate și norme
  • se prepară diluția prin diluare și dinamizare (150 de scuturări în 7,5 secunde)
  • diluția obținută se impregnează în granule apoi se umplu tuburile
  • în timpul producției se respectă tradiția și principiile folosite de 200 de ani

Mituri

• nu e adevărat că nu mai funcționează dacă atingi granulele cu mâna

• nu e adevărat că nu se pot lua cu mâncare sau cafea… este doar mai greu să fie absorbite de papile

Concluzie

ESTE VORBA DE O SERIE DE SUBSTANȚE ACTIVE, IDENTIFICATE CA AJUTOR ÎN LUPTA CU O BOALĂ SAU CU O SERIE DE LUCRURI CARE SUNT IDENTIFICATE CA AGRESIVE.

Îmi place să cred că este vorba de lucruri luate din natură care sunt folosite din moși strămoși, care ajută la întărirea corpului și ajută la prevenție, cu alte cuvinte homeopatia este complementară medicinei tradiționale.

Christian Boiron spune : « ne putem bate în definiții pentru multe ore și zile, dacă este un medicament sau o formă de medicină… Eu cred că astăzi este mai important conceptul de infinitezimal decât cel de similitudine, dar ambele sunt legate. »

Aș mai adăuga înainte de încheiere

  • simptomul vine de la dvs. și este personalizat, iar homepatia este curativă și preventivă, deci are un rol complementară pentru medicina tradițională. Cu cât va fi luată mai din timp, cu atât va fi mai bine.
  • avantajul homeopatiei va fi adaptat la tipul pacientului și va ajuta organismul să pornească sistemul propriu de apărare.
  • când suntem într-un dezechilibru atunci e locul și timpul pentru homeopatie, pentru tratament, refacerea echilibrului înseamnă să ne revenim mai rapid

Și ca să răspund la titlu …este o provocare pentru cei care vor să arate că homeopatia este adevăr.

2 comentarii pe “ce este homeopatia? adevăr sau provocare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *