Casa 0 (zero/pregătitoare) se dovedește o experiență demnă de un începător :))

Să mă explic. Povestea pornește odată cu înscrierea, urmează cu primele cumpărături, apoi cu prima zi de școala, prima ședință cu părinții, prima săptămână și prima oră de consiliere. Ce urmează …Doamne ajută!

Înscrierea

Nimic deosebit aici. Am avut nevoie de:

  • o cerere tip
  • copie și original acte identitate părinți
  • copie și original certificat naștere copil
  • copie CMBRAE – fișa evaluare psihosomatice (dacă nu are 6 ani când începe școala), se primește de la grădi

Primele cumpărături

NU le-am făcut. Adică nu le-am făcut înainte de prima ședință cu părinții. Asta în condițiile în care cam toți părinții făcuseră deja cumpărăturile – rechizite, ghiozdan sau haine. Eu nu, noi nu! Am fi vrut să facem cumpărăturile imediat după ședință doar că s-a creat un grup de discuții pe Whatsapp care ar fi trebuit să ajute, să fie luate lucruri la comun. E o nebunie …grupul asta e o nebunie. M-am gândit mult dacă să vă pun poze cu discuțiile și motivele și argumentele folosite. Au fost trei topicuri mari de discuție

  • rechizite
  • săpun
  • contribuție

Au fost două subiecte uriașe

  1. dulapul
  2. o multifuncțională

Păi …învățătoarea a rugat ca oricare doi tați să îi coboare din vechea clasă dulapul pe care îl avea. Are nevoie să depoziteze diverse și nu are unde și are nevoie de vechiul dulap. Concluzia? Nici un tată nu a făcut asta, ba mai mult au ajuns la concluzia să îi cumpărăm unul nou, care să intre într-o nișă. Atenție …NU S-A CERUT AȘA CEVA, UN NOU DULAP! Până la urmă dulapul a fost coborât.

Citește și →  despre somnul copiilor

Pentru multifuncțională am pus grupul pe mute. Este incredibil cum mai mulți adulți, uită că trebuie să facă ceva pentru copiii lor și se contrazic pentru ce model de …, pentru garanție, pentru tip, pentru cartușe, pentru …orice. ATENȚIE învățătoarea specificase clar ce vrea, cu toate astea după 4 zile nu se luase nicio hotărâre. AAAAA am uitat să vă spun că există un comitet care ar putea să ia decizii, că de aia e ales, și apoi totul să fie clar. Grupul cu pricina să fie doar pentru informații utile, clare, decizii luate de comitet. DAR NU …toți părinții își dau cu părerea și cred că ei au dreptate. Săracii copii.

De celelalte lururi nici nu mai spun …am mers, fiecare în parte, și am luat tot ce era de luat, mi-a rupt cardul și mâinile de cărat.

Prima zi de școala

La școala era ditamai anunțul cu ora la care se încep festivitățile de început de an (asta era vineri). Era scris MARE …ora 9:30. Ei bine, dincolo de discuțiile de sâmbătă și duminică de la locul de joacă despre ora de începere (erau multe mame care auziseră de la „cineva” că începe la 9) se discuta aprins despre ghiozdan și conținutul acestuia, despre cum ar trebui să fie copiii îmbrăcați și despre cât se va sta în prima zi. Cel mai amuzant îmi parea că discuțiile aveau loc în prezența unei profesoare la acea școală care știa ora, știa despre conținutul ghiozdanului și multe altele. Credeți că ascultau acele mame „informate de anumite surse”? Nu mai răspund :))

Citește și →  oare când va citi Radu?

În ziua cu pricina a venit primarul, inspectorul șef, polițistul responsabil și toți profesorii. Dar nu asta e de povestit, ci faptul că părinții, deși rugați insistent să se retragă, stateau în față. Careul care era un oval suferind, era format din câteva capete de copii și adulți. Copiii erau sufocați între adulții nerăbdători să își ducă odraslele în clasă. Când s-a dat drumul să se intre a fost …ca la tigăi reduse la hipermarket.

În prima zi a stat cam 2 ore.

Prima săptămână

Prima săptămână a fost marcată de crearea grupului pe whatsapp și schimbarea colegei de bancă. A doua este mică și neimportantă, prima, însă, este vedeta săptămânii pentru că totul a fost despre discuții interminabile pe care vi le-am descris ceva mai devreme. În rest …Tea a fost bine, s-a bucurat în fiecare zi de ce s-a întâmplat și pare foarte încântată de ce urmează, deși acasă nu se omoară cu liniuțe, bastonașe etc. 🙂

Citește și →  îmi iubesc copiii, dar am nevoie de o pauză

Apropos am descoperit ce greu se găsește un tricou alb (fără nimic scris sau desenat) și/sau fustițe negre și bleumarin închis.

Afterschool

Am ales să nu alegem after-school pentru că …(să fiu clar este vorba despre cel de la școală)

Cred că un motiv ar fi că cei mari sunt împreună cu cei mici, deci posibil fenomen de bullying. Sunt sigur că există o mulțime beneficii, dar cel puțin pentru moment nu simt nevoia să apelez la acest tip de ajutor.

Concluzii

Teei îi place. Dacă îi place înseamnă că ceva e bine, se desfășoară așa cum trebuie.

Părinții sunt prea speriați și asta nu cred că îi ajută pe copiii noștri.

Scump să dai copilul la școala de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *