- depinde de activity tracker
- depinde de copil și
- depinde de părinte
Sunt deja 6 luni în care Tea a folosit zilnic un activity tracker de la Garmin – vivofit jr 2.
ZILNIC!
Sincer nu mă așteptam să fie așa, dar îmi place că mă înșel 🙂
Imediat ce l-a primit a fost încântată de faptul că era cu Minnie Mouse (am scris aici mai multe), deci un punct bonus pentru producători (care au intuit ce să folosească pentru a cuceri copiii).
Apoi a văzut cum e treaba cu aplicația și că are un fel de joc în care mișcă ea diverse personaje, asta numai dacă EA se mișcă, un alt punct câștigat de producători.
Al treilea punct forte este faptul că poate să intre în competiție cu prieteni sau familie utilizatori de device-uri de la Garmin. Ultimul cred că e un fel de punct forte tip cireașa de pe tort.
Dacă ai timp și chef descoperi că această brățară este de folosit de la 3 ani și puțin (dar nu cred că va funcționa de la vârsta aceea) așa că mai bine aștepți până spre 6 ani. Sunt mai multe opțiuni de brățări, personaje și implicit jocuri pentru acest activity tracker (link aici).
Dar spuneam că Tea nu s-a plictisit de el. Adică cum? Păi mă întreabă părinții ce are Tea la mână și dacă folosește la ceva.
În primul rând le spun că nu e ceva smart, cu SIM sau monitorizare GPS. Are posilbitatea să contorizeze activitatea fizică, dar nu are tipuri de activități, nu încă. Cum Tea merge cu bicicleta, trotineta, a început handbal sau încearcă înotul brățara îi prinde bine :). Adună și contabilizează, așadar, minutele de activitate/mișcare zilnice (60 trebuie să fie).
Are un fel de sistem de recompense (noi nu îl folosim cum e sugerat de Garmin) în care copilul adună stele funcție de activitățile bifate de peste zi (spălat pe dinți, strâns masa …etc). Poate fi folosit oricum depinde de inventivitatea părintelui în această privință.
Are un TIMER cu durate prestabilite care pot fi folosite cum dorești tu: 2 minute pentru îmbrăcat, 5 pentru făcut ghizdanul, 30 de minute pentru televizor. Idea este că ai niște durate care pot funcționa ca niște limite pentru copil. Eu îi spun că în 15 minute plecăm în casă, Tea setează brățara și când se fac minutele se declașează alarma și plecăm din parc. Așa nu mai stau cu gura pe ea, nu se simte presată și nu simte nevoia de revoltă împotriva părinților cicălitori.
Ține la apă, deci nu mă agit să o dau jos când face duș și nici ea nu trebuie să fie cu băgare de seamă când se spală sau ceva. Altfel era nevoie mereu să o dăm jos, să o punem iar, o prostie.
Monitorizează somnul. Asta e pentru mine. Mă uit să văd dacă doarme liniștită și cît de mult se agită și pot interveni cu un ceai de tei sau știu eu ce să o ajut să se odihnească mai bine.
E ceas deșteptător! Așa nu mai trebuie să mă duc să o trezesc eu. Vibrează brățara și bipăie până o oprește (are un singur buton, deci nimic complicat) așa că vine singură dimineața spre baie.
„Tati azi sunt PRIMA” – așa o aud uneori seara când vede clasamentul în care ea ne conduce la număr de pași pe mine și mama ei. Îi place competiția și să îmi arătați voi copil căruia nu îi place.
Dacă vreți pot să pun mai multe prinscreen-uri cu aplicația și evoluția timp de 6 luni pe care a avut-o Tea.
Un lucru este cert o folosește zilnic. NU o dă jos de la mână și cel mai important nu o deranjează, NU o irită.
Asta ca să vedeți că nu o lasă deloc. Oricum cred că ați prins idea.
Apopos brățara asta se găsește și pe la noi și e și pentru fete și pentru băieți …până la 13 ani poate fi folosită.
Aaaaa să nu uit! Ar fi ideal ca unele sporturi copilul să le înceapă după 6 ani jumătate, 7 (atletism, handbal, rugby, tenis). Puteți întreba un medic cum e treaba cu ligamentele, încheieturi, ritm de creștere etc.