De când sunt părinte, am învățat că viața se schimbă într-un ritm mult mai rapid decât se schimba înainte. Și nu doar stilul în care trăim, ci și casa noastră. Cu fiecare nouă etapă de dezvoltare a copilului, locuința s-a transformat.

Ca toată lumea, am trecut prin faza primitului masiv și a cumpăratului compulsiv. ”Să nu aibă copilul meu și asta sau asta?”. Așa se face că în anumite momente ale existenței recente apartamentul ne-a părut neîncăpător. Și sunt sigură că și alțipărinți experimentează asta!

Bunul meu prieten, Daniel Osmanovici, scria pe blogul său cum i-au schimbat copiii casa. Și m-am pus în pantofii lui, cu doi. Și am realizat că îți mai poți recăpăta din spațiul pe care-l simți pierdut dacă identifici surplusul din locuință.

Într-o familie cu copii jucăriile sunt cele care dau cele mai mari bătăi de cap. Au un fel misterios de a se multiplica. La fel cumse strică și se descompun. Așa că măcar pe acelea să le scoatem din decor, să ne mișcăm mai bine. Și împreună cu ele pot plecajocuri, cărți și jucării din etapele anterioare de dezvoltare ale oamenilor mici. Știu că te gândești că ar mai putea urma un altul, dar sincer pot trece ani până să se întâmple asta. Noi așteptăm de aproape 3 o nouă minune… Iar aceștia sunt doar ani în care trăiești cu surplusul în casă și simți că te sufoci de cum deschizi ușa.

Citește și →  în concediu - Băile Felix, Hotel President

Mai bine dăruiește, donează, vinde! Îndemnul acesta îl fac și când vine vorba despre haine. Trebuie să ai grijă și la controlul cantităților, căci odată pierdut iar simți că te sufoci. Îți recomand un prim exercițiu înainte de a vorbi despre posibilități de organizare. Intră în programul gratuit #MareleInventar și încearcă să îți schimbi relația cu lucrurile. Când vei constata că deții 175 de ustensile de bucătărie, de pildă, e clar ca lumina zilei că ai prea multe. Sau 45 de tricouri albe per membru de familie. Nu ai nevoie de un specialist să îți spună că ai surplus!

În concluzie, ia fiecare cotlon al casei, golește-l și lasă doar ceea ce folosești cu adevărat. Când ajungi la cantitatea optimă pentru tine și familia ta, îți este mult mai ușor să păstrezi ordinea și să sortezi pe categorii, cromatic sau în funcție de frecvența utilizării.

Organizarea. Mai mult spațiu în aceeași metri pătrați

Atunci când stai la bloc, este clar că nu ai cum să construiești o nouă extensie casei. Poți însă să creezi spații de organizare ascunse (sub pat, în cufere, în tabureți) și să încerci să te duci cât mai mult pe verticală. Așa cum ai mobilă pe podea, poți să încerci să depozitezi și pe pereți, cât mai de sus. Rafturi pentru jocuri sau decorațiuni, scripeți pentru biciclete sau trotinete, tot ce poate sta sus, să stea sus! În boxe poți fixa cutiile cu decorațiuni de iarnă ori alte lucruri sezoniere direct pe tavan. Dar sistemul de prindere să fie adaptat greutății!

Citește și →  Femeile din viața mea și cum mi-au influențat viața

Organizarea în blocuri poate fi extrem de eficientă când sunt copii în casă. Dulapul cu haine, dulapul cu veselă, dulapul cu echipament sportiv și tot așa îi ajută să identifice rapid ceea ce le trebuie și/sau ceea ce le cerem. Mai ales când începem să avem program separat! La fel, este de dorit să se creeze zone cu funcționalități clare: de studiu, de luat masa, de joacă, de odihnă. Când lucrurile se amestecă, situația scapă rapid de sub control! De ce? Pentru că am pierdut controlul cantităților.

Mulți avem pereți tapetați cu mobilier. Cu toate acestea simțim că spațiul nu ne ajunge. Înclin să cred că ai închis ușa în fața surplusului. Am pe blog articole ce te vor ajuta să organizezi fiecare spațiu al casei, de la bucătărie, living, baie sau dormitor, până la sertare și dulapuri. Programul #MareaOrganizare este gândit să te scape de surplus în decurs de o lună. Peste 5000 de persoane l-am încercat și mulți au spus că au realizat la final că au în casă mai multe spații de depozitare decât și-au imaginat. Poate experiența lor îți dă și mai mult elan să creezi un nou flux în locuința ta și a familiei tale.

Citește și →  sexy beach sau cum poți face față pauzei de sex

Credit foto: Lilebuba Photography

înainte

după

……

Pe Diana o puteți găsi aici www.dianamihaila.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *