Repetă după mine evadare …evadare …la izvoare :)))

E ușor de găsit dacă dai pe 🚗 Waze sau intri pe site-ul lor și dai de adresă.

Nu este un text plătit sau o experiență sponsorizată, ca să se știe de la bunul început!

Acum ceva vreme, nu mai știu exact să zic luni sau săptămâni, discutam despre locuri în care ar fi de mers, dar după ce ajungem la o vârstă. NU știu de ce în mintea mea …asta deși mai fusesem în locații care au în denumire particula Băi.

Din nou am considerat că trebuie o locație care să evite Valea Prahovei. Din păcate nu a evitat ieșirea spre A1 care e ca și cum ai fi pe Valea Prahovei, dar în fine.

Deci …un nou episod 🙂

Nu a mai fost pe principiul …e joi și noi unde plecăm …a fost cu un telefon la un amic pe care l-am rugat să își promoveze zona și afacerea cuiva și așa ne-am pomenit cu Hotel Izvoarele.

Nu mai fusesem de ceva vreme la un hotel …cu multă lume și cumva la drumul principal, dar recunosc că am fost intrigat de ce auzisem și am găsit mai apoi și pe site.

Citește și →  concediul cu doi copii

Am sunat …am dat de o voce plăcută și serviabilă cu care am stabilit toate detaliile legate de sosirea noastră. La noi …cu doi copiii sunt necesare anumite condiții, de așa manieră ca toată lumea să se bucure de experiența acelor zile libere.

Servicii la Hotel Izvoarele

Încep direct cu ce îmi place și anume piscina cu apă termală …la 35 de grade și cu cel mai adânc punct la 1,4 m.

Apoi, ca orice părinte care se respectă, …am observat un loc de joacă care are și un colț LEGO.

Cum sunt disperat după tehnologie și contact cu lumea exterioară am nevoi de internet wi-fi. Am descoperit că dacă e grad mare de ocupare netul nu e tocmai bun …dar va fi în viitor.

Au un bucătar tare bun, porții generoase, meniu variat …fix ce îi trebuie unui gurmand sau unuia care trebuie să se refacă după o tura de alergare sau biclă.

Citește și →  jurnal de vacanță cu doi copii - ziua 2

Au implementat un sistem de servire a mesei pentru a evita aglomerația și pentru a respecta distanțarea …iar masca o purtau toți!

Turism sau evadare la Călimănești și Căciulata

Că tot e proaspăt tot în minte …merge să te plimbi sau să alergi pe o combinație între tura de cură balneară (vreo 2,3 km prin pădure pe o cărare mega civilizată care leagă stațiunea Căciulata de Călimănești) și apoi prin centru cu popas la Mănăstirea Ostrov.

Varianta doi este prin parc, pe faleza râului Olt (fac pariu că sunt foarte puțini care știau de ea) tot spre Mănăstirea Ostrov și apoi cu întoarcere prin centru.

Varianta 3 este combinarea celor mai sus enumerate cu ieșire spre Mănăstirea Cozia.

Ca să „ucid” traseele mai merge să dai o tură (se închiriază biciclete, dar nu de la hotel) până la cascada Loțișor sau o iei la pas pe traseele turistice care au durate de la 2 ore la 10 ore!

Mai ai la dispoziție și plimbările cu vaporașul de Olt (…la 400 de metri de hotel e debarcaderul, după cum zic ei …că eu nu i-am măsurat) sau un Aqua Park la vreo 2 km.

Citește și →  povestea primului meu semimaraton by Teodora Dumitrof

Impresii finale

A fost mult mai mult decât m-aș fi așteptat. A fost o evadare atipică, dacă o raportez la ce am ales până atunci.

Mi-a plăcut că au reușit să se organizeze în așa fel încât acel hotel să funcționeze și în condiții de pandemie. Mi-a plăcut că nu au făcut rabat la calitatea serviciilor sau la varietatea lor. Mi-a plăcut că nu e la stradă, adică nu simți traficul și clientela nu era gălăgioasă (punctez asta pentru că am tot fost în locuri cu oameni puțini și multă liniște). Mi-a plăcut că au servit un mic dejun bogat …atât debogat că ținea până la cină :))))

_____________ 

Nu uitați că primele evadări au fost la Cabana Hug, Potcoava Mountain Hideaway și cei 1300 de km din 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *