…adică aștepți până la o anumită vârstă să mergi la bazin? întrebi pe cine? exista vreun specialist pe care să îl pot întreba? Și mai întreb și pentru că mai e puțin și dă căldura peste noi și înotul va fi o activitate foarte la îndemână.

NU știu!!! Am nevoie de ajutor! Vreau să merg cu Radu la bazin și am nevoie de îndrumări!

Până atunci vă spun cum a fost cu Tea, cum este cu Tea.

Totul a început în timp ce Tea era în grupa mijlocie, adică avea puțin peste 4 ani. Știam, din auzite că pot merge cu bebe de pe la 6 luni la bazin, dar nu eram sigur. Auzisem pe la colțurile parcului, deci o informație pe care nu puteam să pun baza. Așadar a venit într-o zi un nene de la un bazin din apropiere și ne-a invitat la o încercare. Tea a fost mega extaziată …îi place să se bălăcească tare tare.

După ce am terminat ședința de probă, am întrebat-o dacă i-a plăcut și dacă mai vrea şi A VRUT! Imediat ce am ajuns la locul de joacă a început să povestească și părinții care au auzit au început să ne întrebe tot felul de lucruri.

  • cât de mare e bazinul
  • ce fel de apă
  • câți sunt în grupă
  • ce fel de tipuri de pachete de antrenament sunt și ce program
  • ce dotări oferă locația
  • ce trebuie să conțină ghizdanul pentru înot – costum, ochelari, cască …
  • mâncare înainte-după?
Citește și →  zece lucruri care nu trebuie să îți lipsească din bagaj

Credeți că am răspuns la multe? NU prea am răspuns la destul de puține …am răspuns la destul de puține, la ce nu am știut am dat căutare pe google.

Mărimea nu contează! Adâncimea ar conta. Din câte am văzut bazinele au undeva pe la 1,6m sau 1,8 metri ca să permită instructorilor să stea în picioare. Oricum cei mici sunt la început blindaţi cu protecţie.

Apa ar fi bine să fie cu sare, filtrată cu sare, cu cât mai puţin clor cu atât mai bine. Pe de altă parte la atât de mulţi copii, clorul e cel mai eficient mod de a proteja copilul de diverse.

Orice depăşeşte cifra 4 înseamnă mulţi. Un instructor nu are cum să se concentreze şi să predea lecţii care să funcţioneze decă sunt mai mulţi de 4. La Tea când au fost 5 sau 6 nu a avut niciun rezultat vizibil. Un coleg de grădiniţă nu a făcut niciun progres până în momentul în care a trecut la o grupă cu 3 copii.

Citește și →  'armele' unui bărbat :)

Pentru cei care nu aleg varianta unui antrenor particular (de la 600 de lei în sus pe lună) e drumul clasic cu grupe de 4, apoi trecut la alte grupe de intrmediari şi cu sedinţe de 1 oră cam 2 pe săptămână

Dorări? Nu vorbesc aici despre vestiare. Ci despre tipul lor …femei, bărbaţi şi mixt, eventual. Eu unul sunt un tată care vine cu fata lui şi mereu au fost discuţii despre unde pot să îmi schimb copilul.

Ghiozdanul conţine de obicei obiectele clasice – costum, prosop, papuci, ochelari, feon, ceva dulce

Mda …dar așa a fost experiența cu Tea, cum va fi la Radu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *