Toate ca toate dar nimic nu îmi face plăcere mai mare decât să adun laolaltă cuvintele din titlu – cantonament, descoperire, MTB și oameni.

Să le luăm pe rând 🙂

Oameni

Acum ceva vreme am fost în situația de a ne întreba ce facem cu copiii? Pandemie, pandemie, dar e nevoie de mișcare și consum al energiei neconsumate …știți sigur despre ce vorbesc!

Tea obișnuia să meargă la handbal la o sală care aparținea unei școli, dar sala s-a închis atunci când gradul de incidență a crescut și copilul a rămas nealergat. Alternative?!?

Am căutat oameni care să facă activități în aer liber, activități care să fie pe placul copiilor mei și așa am ajuns la Răzvan Jugănaru. Omul face parte din bula mea de sportivi și pasionați de sport așa că drumul a fost drept către el.

Are de ceva vreme o școală – http://www.mtbacademy.ro – atât pentru copii cât și pentru adulți fix de folist bicicletele pe care copii mei le aveau.

Mai există o alternativă în capitală pentru copii, dar cumva Răzvan și modul lui de abordare a problemei mi-a atras atenția într-un mod plăcut. Prin țară mai sunt astfel de inițiative, dar nu știu să dau exemple …ceva prin Suceava, mai este prin Baia Mare și Brașov …dar nu prea știu detalii 🙁

Revenind …mi-a plăcut idea, i-am propus-o Teei și a fost intrigată …apoi a urmat o întâlnire de probă și …istorie sau …tati, hai să te învăț ceva!

Ca să dau ceva mai multe amănunte: sunt reguli strice care trebuie respectate pentru ca cei mici să fie în siguranță și părinții să se panicheze în limite decente. De exemplu – casca e obligatorie, mănușile obligatorii, bicla în stare tehnică bună, cameră de rezervă, geacă de ploaie, bidon de apă, etc.

Citește și →  aplicații Apple/Android

Oamenii sunt cei care fac diferența pentru că nu este de-ajuns ca Răzvan să fie profesionist, este necesar ca și echipa lui să fie la același nivel …și are o echipă de oameni care sunt buni pe tehnic, pe psihologia copilului, pe relații interumane.

MTB = mountain bike

Eu am ajuns să mă lovesc de acest fel de a bicicli prin 2015 cu ocazia prima evadare și de atunci am învățat să mă bucur de ceea ce înseamnă să ajungi cu bicla unde sigur nu aș fi ajuns altfel. Recunosc că sunt mai tare încântat de turele de șosea, dar pe de altă parte pozele cele mai tari și amintirile cele mai vii sunt din turele de MTB de prin munții țării noastre sau de prin Austria.

Când ai mei copii au crescut am zis să le iau biciclete să ne plimbăm împreună dar după ce l-am cunoscut pe Jugi am zis să văd dacă Tea are vreo înclinație către tipul ăsta de sport. Nu doar că a avut și are, dar la a doua prezență a ei l-am luat și pe Radu care a fost fermecat de cum povestea sora lui experiența. S-au făcut vreo 3 luni de când merg la MTB, la momentul la care scriu aceste rânduri.

Ce a urmat? La nici două luni i-am schimbat bicicleta copilei și a trebuit să îi schimb bicla și lui Radu. Au evoluat și bicla îi ținea în loc. Mda am trăit-o și pe asta! E drept că puteți spune că e vorba de bani și posibilități, dar nu toți cei prezenți au bicle performate pentru că cei mici învață tehnică, prezența la concursuri e o cu totul altă poveste.

Citește și →  Mi-am făcut podcast - îi zice “NIMIC NOU”

Nu este cazul să aibă biciclete performante pentru ce face Jugănaru …trebuie să aibă frânele bine puse la punct, cauciucurile la presiunea potrivită, lanțul curat, mărimea potrivită pentru înălțimea copilului. Restul este în modul în care interacționază cu ceilalți copii, cum socilaizază și cum ascultă de antrenori.

Pentru mine Câmpulung Muscel a reprezentat o surpriză mega plăcută legată de acest sport și ce oportunități oferă celor care vin să pedaleze sau să alerge :))

Descoperire

Cumva descoperirea zonei a venit la pachet cu ce cazare găsești. Opțiuni sunt o mulțime, dar important este să alegi ce este potrivit pentru tine. Vrei mai în oraș sau vrei la sus înspre munte? Jugi e mai aproape de oraș …Valea Ursului este mai înspre munte.

Manu este cel ce conduce treburile pe la pensiune si dincolo de faptul că are de-a face cu turiștii (tot felul de feluri), am vazut că este singurul bărbat între multe femei …asta așa ca o paranteză amuzantă. Omul a reușit să înțeleagă cum funcționează copiii, a reușit să găsească oamenii care vor să facă tabere și care nu îi distrug locația …a reușit! E modest și îți va spune cu totul altceva, dar vorba molcomă și respectul din voce ascund de fapt modestia și munca pe care o depune omul ca totul să fie cum trebuie din momentul în care ajungi la el. Eu am stat puțin …că a trebuit să mă lupt cu ecranul, dar am avut ocazia să văd cum funcționează lucrurile și …mi-a placut. Bravo lui și familiei care îl susține!

Cum are o curte imensă și o locație tocmai bună pentru copiii dornici de călărit bicicleta și muntele la poarta lui …Valea Ursului și Manu a fost o descoperire minunată pentru mine și acest cantonament.

Citește și →  preconcepții sau cum ne crește societatea copiii - TAȚI ÎN AER

Cantonament

Tea a mai fost în tabere. Radu a mai fost în tabere, dar nici unul dintre ei într-un cantonament. E drept că tabăra în care a fost Tea a fost una activă cu căluți și bicicletă și de aia eram curios cum va fi un cantonament. Nu de alta dar știu că asta înseamnă activitate fizică intensă și mai puțină joacă.

Nene …așa a fost. Trezirea la 8, mic dejun și la 10:30 plecare pe traseu cu minim 2 ore de antrenament intens. Să ne înțelegem, la Câmpulung sunt dealuri …dealuri serioase, iar copii …

Șmecheria am descoperit este să îi faci pe puști să fie atenți la tine să tragă fără să zică că de fapt trag și la final de zi să fie mândri de ce au făcut. Cumva Jugi și ai lui au un sistem de recompense și încuranjări și genofelxiuni care funcționează.

După duș, vine masa de prânz, un mic repaus și înainte de finalul zilei …încă 2 ore de antrenament.

Somn la ora 21:30!

Concluzia

Că fără concluzie nu se poate:)

Am doi copii mega fericiți că au fost în cantonament și care acum mă pot învăța chestii pe MTB, pentru că DA …au deja mai mult skill decât mine.

Am descoperit niște oameni minunați, dincolo de stăpânii pensiunii, părinții copiilor, sunt antrenorii copiilor în frunte cu Răzvan Jugănaru.

Am descoperit că la nici 2 ore de București este un oraș și niște împrejurimi care sunt foarte bune pentru relaxare, minte limpede, peisaje și

…dar mai bine mergeți și vedeți singuri.

Revin …asta e concluzia finală 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *