un nebulizator* este aparatul cunoscut în popor drept aparat de făcut aerosoli

ce este un nebulizator?

Este un dispozitiv medical compact, conceput pentru administrarea medicației prescrise de medic direct în căile bronhice. este acel aparat care cu ajutorul căruia poți combate tot (sau cam tot) ce are legătură cu afecțiunile aparatului respirator.

  • poți trata astmul
  • poți trata sau ține sub control diverse alergii
  • și câteva tipuri de afecțiuni respiratorii …tuse, răgușeli (așa mai popular)

Este soluția cea mai ușoară și la îndemână pentru a evita siropurile clasice, antibioticele.

cum funcționează un nebulizator?

Principiul de funcționare al unui nebulizator este simplu:

  • Medicamentele (căci sunt medicamente) se pun sub formă lichidă într-un recipient – nebulizator – de unde printr-o acțiune mecanică ajung să se evapore. De cele mai multe ori este vorba de ser fiziologic pe care îl folosești drept ‘bază’. Sunt însă destule alte medicamente pe care le poți pune direct.
  • Aburii rezultați îi veți inhala cu ajutorul unei măși sau a unui ihalator oral.
  • Aparatul crează un flux de aer care trece prin tub până la kitul nebulizator – aerul transformă medicația în vapori de aerosoli pentru o inhalare ușoară (nebulizare).
Citește și →  când nu poți ieși afară, citește cărți!

cum folosesc nebulizatorul și de ce?

Am fost reticent la început, cred că nu am fost singurul., dar după ce l-am luat pentru copii, au ajuns toți membrii familiei să îl folosească.

Am început să folosesc aparat după ce Tea a dobândit o tuse de care nu mai scăpa. Apoi „muci” de care nu mai scăpa și care o făceau să tușească tare. Era mică, cred că vreo 2 ani avea.

De la Tea și până acum am avut 1,2,3,4 …cred aparate. De cele mai multe ori acestea au cedat pentru că în timpul sedinței erau pe canapea. Nu se aeriseau, pentru că fantele de la motoraș erau pe partea inferioară, fix partea care stătea înfundată pe canapea.

Cu Radu a fost mai greu pentru că nu suporta idea de a ține masca pe față, dar după vârsta de 3 ani nu am mai avut probleme.

Deci că să răspund …îl folosesc la indicațiile medicului de familie și doar cu ce îmi recomandă el.

Citește și →  nu știu ce titlu să pun, este despre dialogurile mele cu Radu

Îl folosesc pentru că și-a dovedit eficiența în a trata tusea de care nu mai scăpau copii sau subsemnatul și domoleau durerile de gât pe care le aveam.

El, aparatul de aerosoli, nu funcționază singur, ci în combinație cu alte medicamente sau lucruri pe care le recomandă medicul de familie. NU ÎL FOLOSIM DE CAPUL NOSRTU.

Deci e bun de ceva?

Da …este bun sau folositor sau practic. Poți să îi spui cum vrei, cert este că m-a ajutat să îi scap de pe copii și pe mine când alternativa mai era antibiticele.

Urăsc să iau pastile  și când aud atibiotice fac cu nervii, așa că acum ajung să iau parile puternice foate rar datorită aparatului de aerosoli.

  • copiii mei au scăpat mult mai repede de tuse, nas înfundat sau muci față de cazul în care am folosit doar medicamentele adminstrare clasic
  • sunt mulți părinți care le consideră nesănătoase, eu unul le consider un adevărat ajutor
  • sunt ușor de utilizat, dar nu tocmai iubite de copii (până în 3 ani)
  • timpul de tratament care impune folosirea unui nebulizator este mai ieftină față de medicamentele clasice și mai rapidă (după cum am zis mai sus)
Citește și →  ce este de făcut când bebe are gaze?

 

*am folosit pentru exemplificare un aparat Trussa Care for all – nebulizator cu compresor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *