Mișcare – mulți părinți nu știu sau nu înțeleg ce înseamnă asta pentru un bebeluș sau în ce constă

BEBE are până în 3 luni? Și voi aveți impresia că face multă mișcare sau că are nevoie de mai multă mișcare? aveți imesia că vrea să ridice capul sau că are multă putere în mâini?

Să o luăm așa …oamenii care se pricep la asta, adică specialiștii, adică medicii … spun că prim mișcare creierul se de zvoltă, crește! Articol care nu mai este valabil pentru Dan :))

Deci ce e aceea mișcare pentru un bebeluș până în 3 luni?

În primul rând, să lămurim ceva imporant.

Până la o lună, copilul se numește nou-născut!

Este vorba despre 30 de zile în care bebe se acomodează cu trecerea de la mediul intrauterin la cel extrauterin.

Dupa o lună și până la un an, copilul se numește sugar.

Cât despre mișcări, este vorba despre pumni strânși, coate sau genunchi ușor flexați, deci nu e vorba despre un antrenament de zumba.

UN bebeluș încordat este un bebeluș normal!

Revin și zic că pumnii strânși, coate și genuchi ușor felxați reprezintă tonus mulscular, înseamnă un copil normal. Este o postură care este ceva normal pentru primele 3 luni, bebe are încă memoria poziției în care statea în burta mamei.

Citește și →  de ce nu face caca? când să mă panichez?

Atentie! Un nou-nascut flasc este o situație care trebuie să vă trimită la medicul neonatolog și, cel mai probabil, ulterior la neurolog.

NOI suntem cei care îl mișcăm pe bebe în prima luna!

Știți bicicleta? Ce vă așteptați să nu găsesc motiv și aici să vorbesc despre pasiunea mea :)))))))

Cele mai ample mișcări sun flexiile și extensiile alternative ale picioarelor, adică bicicleta. Cu alte cuvinte, împingeți ușor piciorușele copilului spre abdomen, apoi le aduceți în poziție initială, alternativ.

E ca mersul pe bicicletă!

Știți ce este acea ’’postura păpușii’’?

Din a doua lună, bebe începe să își controleze capul. Iar controlul va crește progresiv. Asta înseamnă că din luna a treia, dar mai ales spre finalul ei va menține ”postura păpușii”. Cu alte cuvinte, bebelușul sprijinit pe antebrațe și palme își va menține capul ridicat și va privi stânga-dreapta. Este un semn care arată că, neurologic, funcționează bine!

Pentru el mișcare va însemna să se așeze cumva în acea poziție și să încerce să își ridice capul, iar apoi să îl țină ridicat.

Citește și →  și tu fugi de făcut teme cu copilul?

Pentru ca sugarul (mai îneți mine ce înseamnă sugar? :))) – rândul 11) să atingă, până la trei luni, acest nivel este necesar ca părinții să țină cont de 3 recomandari.

1.Nu-i prindeți picioarele!

De-a lungul timpului, sugarii au fost înfășați strâns pe motiv ca vor avea picioarele drepte. Este o practică nocivă. Imaginați-vă că voi ați fi așa prinși și lăsați la somn, un fel de omidă uriașă. Cam aiurea, dacă mă întrebați pe mine! Neonatologii spun că mișcarea bebelușilor este de eliberare, iar timpul ăsta de comportament conduce la un somn neliniștit, la plânsete și, în general, la nopți albe:(.

Pe scurt, copilul se îmbracă lejer, în body și pantalonași și nu se înfașă.

2.Mult timp pe burtică!

Să îl pui pe bebe pe burtică, atunci când nu doarme, este minunat pentru că ajută la îmbunătățirea controlului capului.

Este indicat să faci asta de la începutul celei de-a doua luni de viață. Această poziție precede mișările cu mult mai complexe :)) – să se rostogolească, să se târască, să se ridice în „patru labe”. Cu cât va fi poziționat mai târziu pe burtică, cu atât aceste mișcări vor întârzia să apară.

Citește și →  copiii și animalele

Dacă va plânge să nu te sperii sau să renunți. Este doaar pentru că îl pui să muncească și cui îi place să muncească? nu suntme japonezi :)) E vorba despre câteva zeci de minute, maxim 1 oră, dar încet și din aproape în aproape.

3.Transportul bebelușului este important! NU e o glumă!

Puțină atențieîn primele trei luni, transportul copilului este bine să se facă menținându-l pe antebraț. Adică tot pe burtică, pe mâna voastră.

Poziția șezând – cu bazinul copilului sprijinit pe antebrațul părintelui sau în „port-bebe” – nu este indicată din cauza gravitației. Copilul nu poate să își susțină trunchiul în șoldurile încă imature, așadar îi forțați capacitățile anatomice.

După vârsta de 3 luni e liber la ținut în port-bebe sau pe antebraț.

________

Cam asta ar fi povestea despre mișcare la bebeluși până în 3 luni.

Articol realizat cu sprijinul kinetobebe 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *