Când pleci cu cortul nu trebuie să ști multe …puține, dar bune 🙂

În primul rând trebuie să te afli în categoria celor care vor o astfel de experiență sau care cred că sunt dispuși să o încerce. Dacă faci parte din această categorie deja jumătate de treabă este făcută 😃

Bunnn …ai decis că pleci cu cortul …ce ai de făcut?

Poți să te apuci să cauți pe youtube, să citești articole, să mergi într-un magazin să iei la întrebări omul de pe raionul respectiv, să vorbești cu un prieten care face asta sau să mergi să cumperi de capul tău.

Eu unul am văzut ce se găsește prin magazin. Am căutat de unde se pot închiria diverse echipamente (ca să nu cumpăr și să rămân cu ele dacă nu îmi e pe plac). Am sunat la prieteni să întreb de lucuri ce le prisosesc și după sfaturi.

În același timp am căutat un camping dotat. Teoretic un camping îți oferă bucătărie, duș, toaletă, apă curentă …acum unele au ce ar trebui …altele au chiar mai mult de atât 😃. După tura de informare am ajuns la câteva concluzii.

Concluzii pentru mers cu cortul 🙂

Nu vă faceți griji că nu am ajuns, deja, la concluzii 😁 că doar vorbesc mult.

Am dat două telefoane importante.

  1. am vorbit cu Florin care știe cu cortul și am aflat de saci, saltea și ceva acareturi
  2. am vorbit cu Cristi de cazare sau, corect spus, camping în condițiile mele în zona vizată
  3. am făcut bagajele cu cap și atenție la prognoză
  4. am vorbit serios cu copiii mei ca să știe toată lumea la ce se înhamă 😜
Citește și →  i love Cluj

 

1. discuția cu Florin

Foarte importantă, pentru că au fost momente în care eu eram cazat fix lângă locul în care el își avea cortul și chiar dacă au fost perioade mai reci, umede sau chiar ploaie …nu a părut că Florin a avut probleme cu confortul.

Să ne înțelegem …cort nu înseamnă frig, foame, fără duș și nevoile fiziologice făcute după copac. Poate însemna și asta, dar nu văd rostul unei astfel de experiențe 🧐.

De la Florin am aflat următoarele:

  • o saltea gonflabilă decentă (groasă) este indicată în locul unui izopren.
  • pompa de umflare a saltelei este esențială …unii ar spune că e mai importantă decât salteaua pe care vei dormi
  • sacii de dormit să fie conform anotimpului …dar mai bine iei pentru sezonul rece și dacă pleci vara …te învelești cu ei în loc să intrii în ei. (ca idee …dacă iei un sac care are limită inferioară 10 grade celsius asta înseamnă că sigur nu îți e frig la o noapte cu 13-15 grade)
  • cortul să fie încăpător, poate puțin mai mare decât ai nevoie și să ai în vedere protecția la soare.
  • atenție la ce pui în bagaje, mâncare și animalele din zona în care mergi
Citește și →  copiii și tehnologia

 

2. discuția cu Cristi

Cristi este de la Fundația Adept și este parte a multor lucruri care se întâmplă prin partea acea de țară. Și pentru că știe atât de multe am zis că este potrivit să îl iau la întrebări. Așa am aflat de un camping în Cloașterf care este la nivelul meu de așteptări și confort – Camping Zori. Apoi am aflat că are și cortul potrivit pentru familia mea.

Dacă tu nu ai un Cristi, atunci caută camping în zona în care mergi și caută să aibă facilitățile pe care le dorești. Dacă intri pe site la Caping Zori te lămurești care ar fi acelea și îți faci așa o idee. În cazul de față mi-a plăcut că, dincolo de chestiunile de bază (duș, bucătărie, frigider, cuptor microunde, cuptor, curent, apă) am avut posibilitatea de a spăla rufele, de a le călca și era și internet. Era CURAT peste tot și credeți-mă că am căutat.

3. bagaje făcute cu cap

Ce înseamnă asta? Păi am început de la prognoză și de la temperaturile de peste noapte. Asta a însemnat că am pus accentul pe hainele mai groase, pe hainele waterproof sau impermeabile (se anunța ploaie), încălțări waterproof. Toate acestea dublau hainele subțiri, pentru că peste zi erau pe la 30 de grade, sandale, cremă de protecție solară, soluții anti-țânțari.

Am ținut cont de faptul că pot spăla rufele, deci nu am ales să merg cu numărul de schimburi minim.

Citește și →  diferența, ca să nu zic prăpastia, dintre oraș și "la țară"

4. discuția cu familia

Tu zici că vrei la cort, dar dacă tu nu ști cum va fi, dacă nu cunoști riscurile că să poți controla cât mai multe …pot apărea neplăceri mari …sau uriașe.

Cortul nu e pentru oricine și am avut o discuție în care am discutat cu familia despre ce presupune o astfel de experiență, ce sacrificii sunt de făcut și care sunt chestiunile mișto.

Să discuți este esențial pentru că așa vei afla ce crede fiecare și ce așteptări are fiecare. Este important să ști că un astfel de pas e mai ușor de făcut dacă nu te stresezi de alergat în ploaie, un tricou ud sau ceva noroi.

Cum a fost cu cortul?

Am pus fiecare experiență filmată pe profilul meu de FB și cred că fața, tonul și peisajul descriu foarte bine totul. Dar am să scriu și aici câteva rânduri.

Am avut parte de detoate adică de la frig la cald, de la spațiu la înghesuială, de la uscat la ploaie, de mâncare bună, băutură pe măsură, mega companie, peisaje spectaculoase, liniște, gălăgie, foc de tabără, cântece la chitară, familie, prieteni, experiență.

A doua zi de dimineață copiii mi-au spus că trebuie să ne luăm cort, iar în ultima zi au zis că trebuie să revenim la următoarea ediție de TBT Race cu rulota tot la Camping Zori. Mai e ceva de completat?😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *