De fapt nu este doar Tea aceea care descoperă temele în clasa I-a, toții copiii o fac. O fac și părinții!

Ați avut curiozitatea să vedeți cum arată exercițiile de la matematică pentru un copil de 7-8 ani? FUCK! Dacă arată așa în clasa I, atunci până la finalul clasei a VIII-a, Tea se poate gândi la o formă de învățămât superior fără probleme.

NU comentez despre programa școlară sau chestiuni de genul ăsta. Nu am căderea necesară, nu am specializările necesare, oricine își poate da cu părerea, dar e nevoie de păreri avizate.

Când a fost Tea în clasa 0 am ajuns să scriu două articole (aici și aici), iar acum îmi vine să nu mai scriu deloc. Păi sunt atât de uimit de programul copilei mele încât rămân aproape fără reacție.

Programul următor bănuiesc că este valabil pentru mulți părinți.

La:

  • ora 7 ne trezim cu toții. Începe rutina mersului la baie, spălat pe dinți, haine, mic-dejun, pachet
  • ora 7:45, cel mai târziu, se iese pe ușă și la 7:55 se intră în școală (daaaaa stăm foarte aproape, deci nu ne bate capul cu traficul)
  • ora 11:45 se termină orele și se merge spre casă
  • ora 12 în parc (dacă este vară) timp de 1 oră, dacă este iarnă și urât direct în casă
  • ora 12:30-12:45 începe să scrie
  • ora 13:45-14:15 servește masa
  • ora 14:45-16 somn, dacă are după masă cu handbal sau oră de citit sau joacă (Tea își alege activitatea de relaxare)
  • 16:30 -18 ultimele retușuri la fișe și chestiunile legate de școală.
  • 18-20:30 program liber de joacă
  • 20:30-21:30 – masa de seară, spălat pe dinți, povestit …
Citește și →  nu vreau în apă! nu vreau în mare

Variațiunile apar în timpul săptămânii, după ora 15:30, pentru că Tea nu prea mai doarme și/sau are handbal sau engleză.

În mai bine de 80% dintre activități suntem și noi implicați (amândoi sau pe rând). Dacă mai țineți cont că, din când în când, vin și bunicii, atunci reușim să o scoatem la liman.

Ar mai fi de adăugat o sigură chestie …examenele/verificările/dictările, adică chestiuni care apar din clasa I-a și pentru care care copilul simte nevoia să se pregătească. Tocmai ce avut primul „pui de concurs” din viața ei.

Cu alte cuvinte, vă dau un exemplu în care, eu părinte nu pot pleca aiurea pentru că al meu copil este prins cu programul legat de școală.

Sunt ferm convins că și la voi este aglomerat programul, de parcă ăla mic ar fi în câmpul muncii.

DAR, revenind la teme, cu un asemenea program nu îmi vine să cred cum se descurcă copilul meu; și este abia în clasa I-a!!! Calculez cât timp are pentru ea, de pe acum, și este mai puțin decât aș zice că este normal.

Citește și →  copiii și animalele

Păi pe vremea mea …

Concluzia

…ar fi că nu pot face o comparație cu programul meu la aceeași vârstă, dar pot spune că eu am avut o copilărie foarte bogată! DAR mi-ar plăcea să exprimenteze ce experimentam eu la vârsta ei (măcar puțin).

Temele la mine erau cu mult mai opționale față de ce are Tea acum, iar la Radu …cine știe ce va fi.

Mă opresc acum din scris pentru că trebuie să arunc un ochi peste ce a scris Tea și apoi să o ajut la făcut ghiozdanul. Sper să îi rămână și 1 oră de joacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *