Întrebarea îmi pare pertinentă, legată de organizarea unei zile de naștere, în condițiile în care ai atâtea opțiuni.

  • pregătești o mică petrecere acasă cu familia
  • pregătești o petrecere cu prietenii copilului (ca pe vremuri)
  • pregătești o petrecere la un local specific
  • varianta mea 🙂

Trebuie să vă spun că am încercat toate variantele și fiecare are plusuri și minusuri și cred că de cele mai multe ori sunt chestiuni de ordin subiectiv.

petrecere acasă cu familia

Din ce am văzut până acum e un lucru care merge până pe la 2 ani. Copilul este mic, nu este foarte mobil sau daca este, nu este încă la stadiul de a se juca fără să fie supravegheat. Este momentul în care cei patru pereți sunt suficienți pentru a marca momentul. Este un moment și un motiv bun pentru mamă să gătească ceva, să pregătească ceva dulce. Este un moment potrivit prin care poți implica bunicii, să aducă și eu un platouaș, o prăjitură …ceva.

O astfel de petrecere nu consumă nici prea multe resurse financiare, nu face deranj, iar fotografiile (făcute de obicei de un bunic cu al lui smartphone) se vor dovedi amintiri foarte plăcute peste ani. Eu unul așa m-am ales cu o zi, chiar două pline de amintiri.

În cazul în care este vorba de un apartament mai puțin încăpător puteți încerca curtea unui prieten sau un restaurant mai retras și mai cochet cu o mică grădină.

petrecere cu prietenii copilului

Mă refer la acelea ca pe vremuri …cu tort, în camera lor, în timp ce adulții sunt în bucătărie sau sufragerie. Cu masă mare la care stă toată lumea sau cu mese separate pentru adulți și copii.

Citește și →  cursuri de limba engleză

E adevărat că nu prea mai este cazul de așa ceva, pentru că părinții preferă să închirieze/rezerve un loc special unde părinții sunt cu copiii, dar de fapt nu sunt.

La astfel de petreceri e multă gălăgie, multă dezordine mai ales după și în general un apartament clasic se dovedește a fi neîncăpător. Dar eu cred că astfel de zi de naștere are un farmec pe care nu îl are nimic altceva. E de ajuns să vă aduceți aminte de cele de când erați voi mici.

o zi de naștere la un loc de joacă

E varianta pe care cred că mai toți orășenii o aplică. E comod din multe puncte de vedere și dacă o faci cu cap poate fi o mega amintire pentru toată lumea.

Dincolo de orice nu trebuie să strângi după nimeni, nu trebuie să gătești, nu trebuie să faci curat, nu trebuie să te gândești la vecini. Nu susțin neapărat această variantă, dar sunt destule argumente pro. Dacă ar fi vorba despre minusuri …trebuie să te deplasezi, să găsești ceva aproape de casă, să ai grijă la bani și cred că mai sunt lucruri, dar îmi scapă acum.

Altele bune de știut despre o zi de naștere

De la ce vârstă îți bați capul? Mai repede de 2 ani nu are niciun sens, pentru că o faci pentru tine, nu pentru copii. După doi ani e mai indicat, copilul știe să se joace, nu stai mereu după el, are „prieteni”.

Citește și →  eu, tea, cort, camping

Cât costă? Depinde foarte mult de locul pe care îl alegi, de prințesele pe care le chemi, de tipul de tort și de meniul ales. Costul este posibil să fie similar cu o petrecere organizată acasă sau puțin mai mult (dar ieși tot acolo pentru că nu ai atâtea bătăi de cap).

În general am observat că prețurile se învârt între 50 și 65 de lei pentru copil – adică un pachet care include suc/apă și poate ceva de mâncare (în general pizza) – pentru 3 ore. Sunt locuri unde poți aduce mâncare „din afară”, de cele mai multe ori tortul, dar îți trebuie certificat de conformitate.

Sunt firme specializate (vezi bluparty) care fix cu asta se ocupă și tu nu trebuie să faci nimic, doar le dai cardul la final 🙂

Varianta mea de zi de naștere

Varianta mea arată așa: până la 2 ani (inclusiv) organizezi acasă ziua de naștere cu familia și poate prieteni foarte apropiați. Un tort, un La Mulți Ani și ceva baloane.

De la 3 ani poți să ai în vedere (dacă nu ai o casă generoasă, ceea ce eu nu am) o petrecere la un loc de joacă. De la 3 ani Tea și-a ales locul de joacă unde să își facă ziua. Dacă era posibil o duceam acolo să vadă despre ce e vorba, dacă nu îi arătam poze și ea decidea dacă îi este pe plac; au fost și momente în care ne-am inspirat de la petrecerile la care am fost.

Citește și →  la drum cu mașina

În cazul de față, 6 ani, am ales un loc (www.joy4all.ro) unde este o sală uriașă plină cu trambuline (este nevoie de haine de schimb) și un uriaș tobogan gonflabil. Copiii au multă energie de consumat și acesta pare a fi un fel preferat la vârsta de 6-7 ani. De principiu poți avea și un animator să facă lucruri cu baloane și să îi picteze pe față.  Practic din clipa în care copiii au intrat s-au împărțit în două tabere. Unii s-au urcat pe tobogan (părinți included), alții au fugit la trambuline (părinți included). Timp de 2 ore s-a sărit sau alunecat aproape non-stop. Cu greu au fost atrași la pizza și sucuri naturale/apă. Tortul a fost servit spre final (cam jumătate de oră înainte de a pleca). Poze se fac continuu și sunt plublicate doar cu acordul clientului sau sunt trimise pe mail.

https://youtu.be/4jfs-f5fn2c

A costat 65 de lei/copil (minim 10 copii) și 30 de min de trambulină. Dacă vrei mai multe sărituri atunci te costă pentru toate cele 3 ore 100 de lei extra.

După cum ai tras deja concluzia spațiul este închiriat pentru 3 ore.

La Mulți Ani și petrecere frumoasă!

PS …am si poza cu tortul pregatit la L’Amande

tortul Teei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *