Treaba asta cu balconul și terasa m-a lovit după ce am fost pe terasele unor cunoscuți și am zis că vreau și eu. Îmi place când scriu sau citesc sau, foarte rar, când beau cafeaua să stau la aer. Am un balcon mare, măricel, și mă bate gândul să îl transform să îi fac un face-lift …ceva.

Nu vreau casă. Adică vreau, dar sunt realist și înțeleg ca cel mult voi putea ajunge la un apartament cu 4 camere. Dar ști ceva? Vreau un balcon sa stea mâța în coadă. Când vine cineva la mine să nu zic hai pe balcon să bem o cafea. Vreau sa zic “hai pe terasă!”

Ca să ajung la acest deziderat îmi trebuie doua chestii sau trei.

  1. Materie primă, adică piatră sau ceva
  2. Un organizator sau designer
  3. BANI :))

Ați ghicit ce am și ce nu am? :))

Lasă ca le iau eu pe rând și vă zic:

materie primă

  • materie primă poți găsi pe toate drumurile, gresie, faianță, travertin, piatră …doar că e bine să mergi într-un loc unde să te ajute să faci alegerea mai ușoară. Cumva să găsești un loc care „să conțină” consilieri, organizatori sau designeri
  • să nu te „rupă” la bani și să nu fie o calitate îndoielnică
  • un loc cu multe opțiuni
Citește și →  Cantonament, descoperire, MTB, oameni …

un organizator/designer/îndrumător

  • îți trebuie pentru că a urmat un curs care îi oferă o viziune asupra spațiului pe care tu nu o s-o ai niciodată
  • un om care să înțeleagă bugetul, spațiul, utilizarea, frecvența, dorințele

buget

  • nici nu știu ce să scriu aici, pentru că banii mereu au fost și vor fi o problema
  • de principiu trebuie găsită varainta în care terasa să fie un echilibru între calitate/durabilitate/cost

Așadar am devenit interesat de varainte de amenanjare a balconului, transformare în terasă din momentul în care am descoperit nevoie de a „evada” deși tot acasă! Caut un loc al meu și pare că balconul va fi acela.

Acum am gresie, dar pare urât, comun și neîmbietor, pare doar un loc de depozitare. NU VREAU ASTA.

Unul dintre drumurile pe care le fac este către Ploiești și o mulțime de panouri sunt despre piatră, amenanjări etc. Am zis să caut să mă lămuresc cât de scumpă e varianta asta și am descoperit că este mult mai iefintă decât mi-aș fi imaginat. Cumva nivelul de preț este similar cu o gresie de calitate medie, bună.

Apoi am început să întreb prietenii dacă știu pe cineva care știe ceva de piatră și am ajuns la  stona.ro. Dacă nu te duci acolo cu gândul să cumperi ceva, măcar mergi pentru că arată foarte bine.

Citește și →  ce se schimbă?

Nu are rost să vă explic ce e așa de frumos, o să fac un clip și vă lămuriți singuri, DAR să merg mai departe. Oamenii mi-au spus simplu:

Piatra naturală este cu siguranță cel mai inspirat material de amenajare a unei terase datorită rezistenței sale și al aspectului tradițional pe care îl oferă decorului.

Detaliile care se iau în considerare la pardoseala unei terase sau al unui balcon sunt urmatoarele: rezistenta și gradul de aderență. Aderența unei pietre naturale rezultă din felul în care este prelucrată suprafața acesteia: mată, periată, buciardată sau fiamată.

Rezistența este dată de grosimea pietrei și de structura internă a rocii din care provine placa.

Cele mai populare modele de piatră naturală pentru pavarea suprafețelor de exterior sunt:

  1. granitul 
  2. travertinul 
  3. și ardezia

 

  1. Granitul este o piatră rezistentă și cu un aspect plăcut, dar cel mai interesant lucru este că, prin integrarea ei într-o construcție, practic aduci o mică operă de artă în casa ta. Granitul reprezintă echilibrul perfect între rezistență și estetică.
  2. Travertinul este una din cele mai eficiente soluții: este unul din cele mai populare materiale, datorită calităților sale: este rezistent și are un aspect rustic, elegant, cald. Unul din avantajele pe care le ofera travertinul este diversitatea de nuante pe care le ragasim in structura acestuia, in mare parte travertinul este de culoare bej dar se poate gasi si pe roz sau maro.
  3. Ardezia este o piatra naturala exotică și unică. Este maiestuoasă, rezistentă și durabilă. Această piatră cu aspect pământiu emană căldură. Ardeziile multicolore sunt rustice și mai colorate.
     
Citește și →  alăptatul vs. biberon. alegere sau necesitate?

Deci cum va arăta terasa mea? Urmează să mă ia Diana de mână și să mă lămurească ce și cum. Poate mai fac și cu această ocazie un clip :))

concluzie despre terasa visurilor mele

E mult mai practic să faci o mică cheltuială sau investiție (cum vreți să priviți problema) pentru a obține un loc altfel de cât au mulți dintre vecinii tăi. Teoretic și practic acest lucru va crește valoarea apartamentului.

Un alt aspect este legat de utilitatea unui spațiu pe care îl folosim de obicei pentru depozitare, când de fapt el poate fi mult mai mult.

Și încă un aspect 🙂 beneficiul moral și spiritual pe care îl vei avea atunci când îl vei folosi este de nemăsurat.

Acestea fiind zise, eu trec la treabă, la transformări 🙂

Articolul publicat in Life si etichetat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *