E în egală măsură o întrebare și un enunț. Pe de o parte parcă fix când începe vacanța, vine concediul, copilul se pricopsește cu câte ceva; pe de altă parte care este motivul pentru care se îmbolnăvește și ce putem face pentru a evita ca așa ceva să se întâmple.
Anul acesta am avut de-a face cu cei de la Cutaden Bebe și mi-a plăcut că nu doar se folosesc de termenul de bebe ci chiar acționează pentru a-i fi bine lui bebe. Ei au venit cu idea unei conferințe fix pe subiectul de îl abordez eu aci. Care este treaba de se îmbolnăvește copilul în vacața de vară. De fapt în orice vacanță!
Deci cele mai frecvente probleme sunt
- gastroenterite acute bacteriene favorizate de sezonul cald,
- conjunctivită acută,
- otite,
- răul de mişcare,
- constipaţie,
- vulvovaginite.
Unele se previn cu un simplu spălat pe mâini și dacă ești obligat să el tratezi …nu ar strica să ai o trusă cu de toate la tine
- probiotic,
- paracetamol supozitoare,
- ibuprofen,
- comprese,
- faşă,
- plasturi,
- ser fiziologic,
- rivanol,
- apă oxigenată,
- iod,
- termometru.
Dacă stau bine să gândesc ar trebui să mai adaug: arsurile solare, intoxicațiile alimentare, alergiile, înecul, stop cardio-respirator. Să nu credeți că sunt macabru, dar la câte citesc îmi dau seama cât de multe lucruri se pot întâmpla și cît de puțin suntem pregătiți pentru unele dintre ele. Este important să putem identifica semnele care ne arată că ne confruntăm cu aceste probleme şi să luăm măsurile necesare.
Când este cald afară parcă mai mult ca oricând apar iritațiile. Vara este musai să ne îngrijim de pielea bebelușului, parcă mai mult ca oricând. Mamele sunt în prim plan, aşa cum este şi firesc, atunci când vorbim despre creşterea şi îngrijirea copiilor, în special în primele luni de viaţă, însă taţii joacă un rol important, fiind atât suport pentru mama cât şi ajutor în îngrijirea bebeluşului. Apropierea de bebeluş, încă din primele luni, formează o legătură puternică între cei doi, ceea ce aduce beneficii întregii familii.
Pielea bebeluşului NU este strict „domeniul” mamei, de îngrijirea ei putând să se ocupe la fel de bine şi tatăl. Cutaden Bebe încurajeză tăticii să petreacă cât mai mult timp cu cel mic şi să participe la rutina zilnică de îngrijire.
Pielea este barieră împotriva infecţiilor, de aceea este important să avem grijă de ea. Conf. Dr. Branisteanu ne recomandă să avem încredere în sfatul medicului pediatru şi să folosim produse speciale pentru îngrijirea pielii bebeluşilor. Crema protectoare Cutaden Bebe ajută la menținearea sănătății pielii bebelușului prin 3 ingrediente valoroase: o formă naturală de vitamina E (Vital ET ® – cu rolul de a hrăni durabil pielea), oxid de zinc (formează o barieră protectoare) și ihtiol (antibacterian).
Prezentările medicilor sunt disponibile pe Facebook Social Moms și în pagina de eveniment Social Moms.
Parteneri media: qbebe.ro, desprecopii.com, mamicamea.ro, sfatulmamicilor.ro, gokid.ro, kidsnews.ro, mamica.ro, blogdeparinti.info.