Am scris mai multe articole care ating subiectul băiţă, dar nici unul dedicat cap coadă. cum s-ar zice m-am tot învârtit în jurul subiectului fără să pun puctul pe „i”.

https://www.danielosmanovici.ro/ce-cumpar-vizual

https://www.danielosmanovici.ro/cadita-alegeri-alegeri-alegeri

https://www.danielosmanovici.ro/cadite-poze

https://www.danielosmanovici.ro/ce-fel-de-cadita

Să le adunăm …zic:

  1. băiţa – se poate face din două în două zile, la două zile după ce ai ajuns acasă. Apa din cădiţă să aibă între 36 şi 38 de grade, la fel şi cea de clătit
  2. îngrijitul buricului – se face simplu …alcool sanitar şi apoi betadină. ATÎT. Orice e deja în plus şi oricum pînă nu pică nu trebuie să te bagi prea mult în acea zonă. După ce pică (şi înainte) aveţi grijă că scutecele pot freca buricul!
  3. prosoapele – două la număr, unul pentru scos și sters bebe și al doilea pentru operațiunile de după. Dacă ai o măsuță, să și zicem mobilă, de înfășată acoperită cu un material prietenos, un prosop este suficient.
  4. pomelnicul de substanțe – betadină (corect ar fi – betadine), alcool sanitar (ala alb e cel mai tare), ser fiziologic, comprese sterile, vigantol, unguent pentru funduleț, glicerină cu stamicină, baneocine și o forfecuță cu capete boante.
  5. schimburi – EVIDENT, hainuțe, poate o căciuliță (ca să nu fie diferența mare la ieșire din băiță)
  6. jucării – dacă are cădiță pe stativ și în primele trei luni nu prea ai nici o jucărie, poate o rățușcă sau ceva gonflabil. Dacă îl bagi în cadă, asta e o idee bună, folosești un colac pentru bebeluși (sunt modele de la 6 kg la 36 de kg) care se prind în jurul gâtului. Bebe este extaziat, doar că trebuie să bagi multă apă ca bebe să atingă cât mai puțin fundul căzii. AAAAA și la început (primele 2-3 dăți) nu trebuie lăsat mai mult de 5 minute.
  7. temperatura în baie să aibă cam 24-25 de grade (dar asta nu înseamnă că trebuie să cautați să atingeți această temperatură), adică trebuie să fie cald să nu vă stresați că odata ce bebe e gol o să i se facă frig.
  8. să aveți în repertoriu ceva câtecele, asta pentru cazul în care bebe se agită și trebuie liniștit, oricum e important să faceți o rutină din baie
  9. rutina – încercați să obișnuiți copilul să facă baie la un interval, o zi, două, oricum el transpiră mai puțin decât un adult (și e indicat ca după caca să îl speli la fundeuleț, pentru că de acolo vin probleme când sunt mici).
  10. merge și o zdrangănitoare, cu toate că dacă ajunge să îi placă apa atitudinea lui se va schimba imediat ce știe că se apropie ora de baie și va auzi apa curgând
  11. atitudinea voastră – pozitivă, fericită, să dea impresia că urmează ceva similar cu o joacă
Citește și →  ce fel de cădiță - update

E foarte importantă igiena intimă, la fete trebuie curățat bine, pentru că se mai adună un fel de substanță albă, ca la băieței, doar că acolo (cât e în apă, în special) să încerci ușor o decalotare a prepuțului.

La fel de important este ca baia să fie înainte mesei de seară, ca după masă să doarmă dus și noi să ne facem de cap, de treburi, să ne ocupăm de celălat copil.

Noi am preferat baia în intervalul 19.30-20.15, ca somul să fie de la 21-21.15.

Cu alte cuvinte baia a devenit un prilej de bucurie. Bebe e tot un zâmbet atunci câ realizează că ne îndreptăm spre baie, atunci când aude apa curgând și asta și datorită faptului că la schimbarea scutecului am preferat de multe ori să îl spălăm, în loc să îl ștergem cu șervețelele.

Aș mai adăuga că e bine să implici și celălalt copil în chestiunea asta. Pe de o parte se simte băgat în seamă și pe de altă parte creează  o legătură trainică între frați.

Citește și →  îndreptar pentru prima săptămână acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *