telefoane peste telefoane …tablete, laptopuri, tehnologie …peste tot

Viața noastră și a copiilor noștri este acum un fel de satelit natural al tehnologiei. Copii noștrii au devenit atât de obișnuiți cu tehnologia încât le este greu să poată trece peste zi fără să o folosească. Același lucru îl facem și noi (e drept și la fel de drept este că ne copiază) doar că ei au nevoie de copilărie (și în pandemie), pe când noi ne-am trăit-o pe-a noastră.

Copiii au telefoane și le folosesc la fel de natural pe cât noi folosim săpunul sau ne facem o cafea dimineața.

M-am lovit de o situație pe care încă încerc să o înțeleg. Am plecat la munte și cât am stat acolo acele telefoane nu au existat deși le erau la îndemnă!!!

S-au bucurat de vreme, de natură de joaca de afară. De fapt fiecare ieșire se termina cu o schimbare de la piele și toate hainele și încălțările puse la uscat. MINUNAT!

Apoi au revenit în București și încă de la jumătatea autostrăzii au început să întrebe de telefoane.

Citește și →  ce îi puneți de mâncare copilului în ghiozdan? are o gustare la el?

Instantaneu am făcut cu nervii și mi-am dorit să fac ceva care să îi ducă departe de ele măcar puțin.

Mi-am amintit că înainte de plecare primisem un pachet măricel de la EEMATICO.

Știți ce este EEMATICO?

Fix asta întrebam și pe 12/10/2016 (acum 4 ani), doar că acum, pe lângă ce scriam atunci, adaug că este o salvare pe timp de pandemie și școală on-line.

Conceptul este simplu …părinții achiziționează un set de bricolaj iar copiii urmăresc clipurile. Clipurile explică despre diverse lucruri „grele” într-un mod ușor și interactiv în timp ce construiesc.

E drept că este implicată tehnologia, dar după cum am văzut la ai mei copii este mai important să se potrivească piesele nu acel ecran.

Uite de asta am introdus această galerie ca să vedeți cum a fost implicată familia. E drept că nu vedeți poze cu rezultatul final, dar …asta pentru că fiecare copil a primit câte 4 plicuri, adică 4 lecții, pe cele două categorii de vârstă.

Citește și →  Evadare (sau turism în pandemie) la Potcoava

Că tot ziceam că sunt clipuri care explică …uite un exemplu.

DAR …ce mi-a plăcut cel mai tare este că și-au adus aminte că ai mei copii au mai fost acum 4 ani la ei și s-au distrat copios.

Și mai am un link pentru voi cu fețele celor care fac treaba asta …și care îmi par GENIALI.

Înainte de încheire …despre STEaM Kids

Sper că ați ajuns până aici sau dacă nu ați făcut asta a fost pentru că ați intrat deja pe link și sunteți lămuriți 🙂

Scopul este simplu:

  • Educația online poate fi făcută și altfel, în așa fel încât să fie interesantă și distractivă pentru cei mici (minunat că îi implică și pe părinți)
  • STEaM kits înseamnă cursuri de știință și creativitate bazate pe kituri de bricolaj, care reprezintă un nou mod de a învăța onlinecu activități practice și jucării educative de meșterit la fiecare lecție, pentru copii de 4-7 ani și 8-12 ani.
  • Dezvoltarea gândirii critice și a abilităților analitice, acceptarea erorilor și încadrarea lor în procesul de învățare și stimularea capacității de a face conexiuni.
  • Kiturile au la bază noțiuni din știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică (acronimul STEaM). Ele vo fi descoperite de cei mici cu ajutorul activităților practice și a proiectelor de bricolaj
  • Învățarea este una activă, distractivă și ajută la soluționarea problemelor complexe.
  • Tematicile kiturilor sunt (vor fi) diferite de la lună la lună
  • Mânuțele și creativitatea sunt solicitate la maximum, iar utilizarea ecranului este echilibrată și redusă cât mai mult posibil.
Citește și →  când habar nu ai ce geacă/bocanci ai cumpărat, noroc cu vânzătorul

Cumva prin ei nu mă voi mai plânge că telefoane înseamnă timp pierdut în fața unui ecran.

PS …revin cu o galerie cu toate construcțiile finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *