diversificarea …e un fel de bau-bau pentru mulți părinți, în timp ce pentru alții nu are nici relevanță, e doar o etapă. Sunt(em)  la a doua diversificare, pe care am început-o mai repede ca la Tea, pentru că Radu e cu mult mai pofticios și era greu să mă uit cum bebe se uită în gura mea și bălește.

Deci …am făcut un drum la medicul de familie, care e întâmplător și medic pediatru și am avut o mică discuție legată de moment. Radu e pufos …mănâncă sân exclusiv și cumva asta l-a făcut să crească mare, arată la 6 luni de parcă ar avea 1 an. Din acest motiv medicul ne-a recomandat să evităm cerealele, făinoasele, că să nu se facă și mai mare :))

Soția, care este cu mult mai organizată față de mine, a stabilit masa cu fructe pe la 10 și apoi masă cu supă cremă pe la ora 14. Teoretic. Apoi a decis că are nevoie de recipiente de mai multe mărimi pentru a depozita deiverse.

Deci (asta e al doilea) lista ar fi așa

  • mergi la doctor ca să vezi cum ar trebui să arate schema de diversificare (se poate și fără dar așa e mai corect)
  • faci rost de un loc de unde să iei fructe și legume cât mai naturale, eventual pe cineva de la țară (altfel dai o mulțime de bani la raionul bio/eco) …lucru valabil și pentru carne
  • încerci, descoperi, întrebi despre mărcile care fac mîncare pentru bebeluși
  • îți iei recipiente de diverse mărimi, termosuri sau caserole
  • lingurițe și castronașe
  • bavețele și un scaun de masă
  • răbdare :))))
Citește și →  înțărcat (ul)

Și acum să le luăm pe rînd …

Spuneam ceva mai sus că am fost la medicul de familie. Din momentul în care am văzut că Radu e mai dezvoltat și că e foarte curios în legătură cu ce mâncăm noi am decis că nu putem face asta de capul nostru sau să mergem pe aceeași rețetă ca la Tea. Și bine am făcut …diversificarea

Încă de la Tea aveam pe cineva care are o fermă în afara Bucureștiului și de acolo putem lua carne, nu și legume sau fructe. Oricum carnea e doar carne, oamenii ăștia și-au făcut fermă tocmai ca să îi dea copilului lor lucruri naturale. Cu fructele și legumele e o idee mai delicat …am tot căutat prin piețe să găsim ce vrem și recunosc că m-a ajutat faptul că sunt pe la TV 🙂 pentru că vânzătorii mi-au spus imediat dacă sunt sau nu pline de diverse sau pot fi date unui bebeluș. Când nu am avut de ales am apelat la raionul eco/bio sau la piureuri.

Citește și →  lucruri care chiar îți trebuie

Organix rules …din punctul meu de vedere și Hero …deși recunosc că am trecut și prin alte branduri …dar selecția, dicolo de gustul meu a făcut-o bebe. Să ne înțelegem, am folosit varinte la borcan, doar când am fost în deplasare sau atunci când nu am avut alternative. Soției mele îi place să gătească și să îi pregătească constant lucruri bebelușului (și nu numai).

IMG_8464 diversificarea IMG_8465Asta cu recipientele e o poveste încâlcită. Adică unele sunt și pot fi folosite pentru a depozita diverse la congelator, altele pentru drum. E bine să ai la îndemână recipiente tip termos, eventual o husă de neopren sau capete interschimbabile. Nu mai zic că e bine să țină cald sau rece cât mai mult (ceva gen 12 ore rece și 24 h cald). Materialele să fie de bună calitate ca nu cumva să intre în vreo reacție chimică cu mâncarea. De multe ori asta e cea mai mare problemă …reacțiile chimice dintre mâncare și materialele recipientelor, care pot duce la diverse probleme pentru bebeluș …lucruri la care nici nu te gândești. Pe scurt ar fi indicat să nu te zgârcești la bani pentru că sănătatea celui mic și calitatea mâncării este afectată direct.

Citește și →  termos mâncare de la laken

În poză se văd deja lingurițele și castronașele. La castroane e o bună idee să fie un capac, nu de alta, dar dacă nu termină sau face pauze prea mari să ai cu ce să acoperi dacă vrei să bagi la frigider sau să nu bâzâie musca. Lingurițele …de trei feluri. Unele lungi, dacă ai recipiente mai adânci, unele normale ușor adânci și unele mai moi. Cele mai moi sunt pentru ros 🙂

Cu baevețele …să fie multe, să fie ușor de curățat să fie multe :)) și cu arici.

Și am ajuns la final 🙂 …trebuie răbdare pentru că bebe nu mănâncă repede …e atent la mii chestii și joacă mult în scaun (scaunul să fie cât mai ușor de strâns de transportat, de spălat și relativ rezistent)

Deci …bebe va fi agitat …deci răbdare …eventual încercați să găsiți un punct de interes care să îl țină cât mai liniștit …desene (deși nu recomand), o soră haioasă, un obiect cu care să se agite, o linguriță.

AAAAAAAA e interesant să potriviți orele de mâncare cu ale voastre, va fi încântat și va mânca mai cu spor.

Gata …cred 🙂

 

 

3 comentarii pe “diversificarea şi recipientele adecvate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *