Frustrat. Da, e un termen potrivit. La fel ca oribil, nasol, urât, prost, groaznic, trist, fără vlagă, cu un gol în suflet, bleg, dezechilibrat, trist (știu că am mai zis) sau cu ceva lipsă …adică orice e fix opusul lui fericit, întreg, echilibrat. Am decis să mă plâng din nou că am fost accidentat și ce eforturi fac să mă recuperez, dar e cu motiv. A se reține mă plâng :), pentru că de fapt ar trebui să fiu recunoscător (și sunt) …pentru că dacă nu aș fi pățit mega entorsa și ruptura de ligamente nu aș fi descoperit câțiva oameni minunați, încălțările Hoka și gama orto de la Cep.

Cu alte cuvinte… tot ce s-a întâmplat am transformat-o dintr-o tragedie națională, dintr-o greșeală, într-o oportunitate de învățare. Să le iau pe rând …

Prima chestiune ce a trebuit bifată a fost investigația medicală. Un doctor specialist, o ecografie de țesuturi moi și apoi o serie de ședinte de recuperare. La recomandarea mai multor prieteni alergători am ajuns pe mâna celor de la Sanador. Dincolo de recuperarea propriu-zisă, am descoperit o serie de exerciții (pe care în veci nu le-aș fi făcut) care mă ajută și mă vor ajuta în a deveni un ultramaratonist. De aici săculeții de nisip sau balance-board-ul pe care le-am cumpărat.

În același timp și în al doilea rând, am căutat încălțări cu o mare amortizare, potrivite pentru alergări lungi și care să fie delicate cu glezna mea delicată. Părerea generală a fost unanimă – Hoka. Un brand despre care nu auzisem nimic (de fapt nici nu știam că există) dar care (brand) avea păreri excelente de la cei care le încălțaseră. Convingerea finală a venit de la Andrei Gligor care îmi e partener de alergare (printre altele) și care comandase pe net astfel de încățări (la noi nu se găsesc). Are o poveste haioasă …le-a probat prin vecini, apoi prin afară și apoi le-a comandat on-line (acum că am zis provestea nu e chiar amuzantă). Cu el am fost și la alergarea din Băneasa unde el în Hoka, eu nu, am alergat și … Atunci am decis că trebuie să iau și Hoka pentru trail.

Citește și →  așa mă pregătesc eu de o tură pe bicicletă

Acum erau deja bifate câteva lucruri dar era nevoie de susținere și prevenție, deci în al treilea rând, și am apelat la prietenii mei de la QuantumSport, care au gama Cep. Dialogul nu îmi face cinste, dar îl reproduc pentru că este elocvent:

  • Ce îți trebuie?
  • Ceva pentru gleznă și mă gândeam că aveți ceva, că ce am găsit eu …sunt ‘de porc’
  • Aoleu …da mare băbălău mai ești! :)))
  • De ce, bre?
  • Păi ai idee ce e cu Cep?
  • Păi compresie, pantaloni, bluze, șosete …
  • Nuuuu… asta e divizia sportivă, pentru că ei sunt de fapt mari și tari pe Orto și recuperare și prevenție :)))
  • Păi atunci …
  • Atunci te rog încearcă o gleznieră și aruncă ce ai cumpărat. Medi e compania medicală, brandul lor Cep este de fapt pentru sportivi, iar armonia asta îți pică mănușă ție – un sportiv care a fost accidentat 🙂cep, întreg

Cam asta e povestea și momentul din care am trecut la purtat ceva ce îmi făcea rău la ceva ce îmi făcea bine. Atenție… ce cumpărasem era conform măsurătorilor, deci potrivit, oricum acum acea gleznieră este istorie.

Citește și →  alerg, pedalez, concurez ...sunt accidentat

Aaaaaaaa cel mai tare e că eu în weeekend trebuie să stau la muncă în picioare vreo 4 ore legate și apoi încă vreo două și încă vreo 3 și încă vreo 2. Faptul că stau atât în picioare și nu fac mișcare e moarte pentru o gleznă bușită. Glezniera asta de la Cep în schimb este EXACT ce îmi trebuie.

Ca să nu ziceți că aiurez vă dau câteva date tehnice care sunt lămuritoare pentru cine le înțelege. Pentru cine nu le înțelege complet (așa ca mine) vă zic că drăcia asta chiar funcționează, fie în viața de zi cu zi fie la antrenamente, fie la concursuri. Sunt din nou „întreg”.

NU transpiri, NU te incomodează, NU te jenează, NU te rănește. NU îți afectează rezultatele.

• Medi este un lider mondial în domeniul compresiei medicale, având o experiență de peste 60 de ani în domeniu
• Gama “Orto” de la Cep este dedicată tocmai sportivilor accidentați, ajutându-i la recuperare și prevenție
• Pe lângă beneficiile legate de circulația sangvină pe care le oferă compresia, mai există și cea legată de coordonare. Activând proprioceptorii sistemului nervos, organismul are timpi de reacție mai buni și își stabilizează articulația gleznei, fără să fie nevoie de un suport fizic. Astfel zona se recuperează mai repede și sunt prevenite forțările ei.
• Evident că produsul nu face miracole și este destinat celor cu accidentări minore. Deși are niște avantaje incontestabile e totuși un „device medical”, deci în primul rând zona afectată trebuie analizată de un medic.

PS acest articol îl scriu cu câteva ore înaintea unui concurs (Gerar 2017), primul după accidentare, primul în care folosesc o gamă întreagă de produse Cep (haine de compresie și glezniera) și Hoka în picioare.

Citește și →  21km prin Cluj cu copilul în cărucior

PS2 și dacă ziceți că e scump, vă spun că merită toți bani la cât de bine îmi e cu ea.

PS3 și DA e reclamă pentru că merită să știe și alții ce înseamnă să alegi cu cap, era să scriu Cep :)))))

PS4 pentru că alerg din nou, sunt iar echilibrat în sânul familiei și asta înseamnă că nu am excese negative de niciun fel, asta dacă vă întrebați ce legătură are cu blogul de față. Oricum Tea a remarcat de mult că sunt trist și îmi spunea să am răbdare că o să ies să alerg și eu din nou așa cum face mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *