Da ele există și fac rău din cauza noastră. ECRANELE strică mai mult decât repară viața unui copil.

NU o spun eu …sunt studii și opinii ale specialiștilor la care se adaugă simplele observații pe care le putem face fiecare dintre noi.

Din proprie experiență vă spun că ECRANELE NU FAC BINE, deși la o primă vedere au rezolvat problema. De fapt este doar o soluție de moment, ulterior vei descoperi cum totul scapă ușor de sub control.

Cum am ajuns în această situație? Gradual, ar fi răspunsul. Am plecat de la premisa că este o unealtă care la masă, pentru câteva minute cât suntem la baie sau vorbim cu cineva, timp de 30 de minute cât bem o cafea sau stam să ne odihnim ochii …

Ne-a plăcut rezultatul și am zis că mai merge o dată …și încă o dată și a devenit obișnuință. Mai mult am ajuns să căutăm un telefon vechi prin casă, l-am legat la net și a devenit al copilului. Uite așa la 3-4 ani cel mic a ajuns să aibă o tabletă sau un telefon (să nu uităm că sunt și la vânzare pline de programe educaționale), adică răul e deja făcut.

Citește și →  i love Cluj

Cât de rău am căzut în păcat? Eu unul aproape am căzut. Am avut atât timp la dispoziție pentru copii încât nu a fsot necesar să folosesc tehnologia. Chestiunea s-a complicat în momentul pandemie …moment în care copila a avut nevoie de tech, iar cel mic a cerut și el. Poate și mai interesant a făcut și el grădiniță on-line, deci ecranele au devenit parte din viața cotidiană.

Norocul meu și al lor a fost și că sunt doi …deci și-au ținut de urât reciproc, și-au umplut viața unul altuia, fără ecrane!

Ceea ce vedem cu toții este că ecranele sunt parte a vieții noastre. Eu în timp ce scriu pe laptop, tea e pe tabletă și învață o limbă străină, soția la televizor, iar cel mic vrea să se joace pe un ecran …cam așa arată viața multora dintre noi.

ATENȚIE …este și va fi o mare diferență între ce se întâmplă la oraș și la sat.

Concluzia sau soluția …evitați să folosiți ecranele cât sunteți cu cei mici. Faceți abstracție de mesaje, notificări, mailuri …daca este absolut obligatoriu plecați din cameră și reveniți cât de repede.

Citește și →  ce faci cu copiii de Crăciun sau de Revelion?

Noi suntem un exemplu pentru ei și vor considera că e normal să butoneze alături de noi …

Dacă suntem toți pe ecrane în aceeași cameră …nu este timp petrecut împreună!

Emisiunea TAȚI ÎN AER (subsemnatul și Alex Grecu) poate fi ascultată pe EuropaFM de două ori pe lună 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *