….aoleu, veleu, mulțumim, ce bine că există, virulente, violente, defensive, închise, deschise la minte …așa sunt grupurile de mame de pe facebook. Sper să fi folosit toate atributele deși am o impresie destul de clară că am uitat câteva.

Prin prisma lucrurilor pe care am ajuns să le fac, adică treaba asta cu scrisul pe blog despre copii, naștere, jocuri, mâncare, pompă de sân și multe alte chestiuni specifice unui părinte, nespecifice unui bărbat :))

Uite așa am devenit și m-am băgat membru în câteva grupuri specifice. Unele sunt închise și ca să intri ai nevoie de invitație sau te rogi să te accepte, altele sunt la liber, moderatorul intervine doar când se sare calul sau se face reclamă sau se promovează blogul personal.

Și am vrut și vreau să intru într-un astfel de grup și am avut parte de două tipuri de reacție. Primul tip …am fost verificat cu ajutorul motorului de căutare google, apoi acceptat. Postările mele sunt aprobate după ce sunt citite și …atât. Altele …depui cererea și apoi aștepți …unele te refuză fără motiv, altele sunt surprinse/șocate că un bărbat vrea între ele. Într-un caz, recent, mi s-a explicat că e un grup pentru mame și că nu înțelege care ar fi rolul și scopul unui bărbat în discuțiile sau sfaturile legate de creșterea unui copil, dar că va face un sondaj și mă va anunța dacă sunt primit sau nu! Și în ce calitate vreau în grup? Păi sunt părinte implicat și dedicat și că dacă e nevoie și de mai mult …mă poate căuta pe net să afle ce e cu mine că sunt www.tataincepator.ro

Citește și →  nu e nevoie să iei șifonierul după tine în concediu!!!

Altul se bucură că un bărbat este preocupat de subiecte legate de alăptare, dar ar trebui să rămână la preocupare, nu să scrie despre el și …cumva ar trebui să îmi înțeleg locul de bărbat, treaba cu tăticia e doar chestie cu aer romantic. Dar nu îți taie avântul din prima, te lasă puțin apoi se adună și te pun la zid și Doamne ferește să dai vreo replică pentru că …

Ei bine eu am dat o replică, mi-am susținut punctul de vedere și atunci s-a trecut la chestiuni care mă amuză teribil, de genul analizei pe text, motivații ascunse, greșeli gramaticale. În general un căutat nod în papură gratuit, ca să nu mai zic că am fost admonestat și pentru anumiți termeni foloșiți în ghilimele – speciali puși așa – dar care au fost interpretați ca și cum ar fi fost de sine stătători.

Am zis doar atât, după ce că nu sunt mulți cărăra chiar le pasă, după ce că vrem să oferim o versiune care de multe ori scapă, după ce că încercă să abordăm subiecte care niciodată nu vor fi îndejuns de cunoscute, care nu vor ajunge niciodată la cine are cu adevărat nevoie de ele, după ce că, teoretic, pot fi un driver de opinie prin prisma ocupației mele tocmai bun de folosit …îmi dai la gioale (iertați exprimarea) pe bune??? (PS și când vrei să îmi spui că greșesc îmi exemplifici cu părerea unui specialist bărbat :)), vedeți ironia că io o văd)

Citește și →  ce pui în bagaj când mergi la mare

Am spus mereu, și cei care mă citiți ați văzut, că povestesc ce pățesc eu și că nu dau sfaturi despre cum ar trebui să facă cineva, adică e un blog personal, nu e de parenting și nu sunt un specialist, deci are un anumit tip de valoare.

Mă gîndesc că nu e constructiv să crezi că doar mămicile pot și se ocupă de creșterea celui mic. Cunosc destui tați implicați, cunosc cât și cum se implică și cunosc că sunt unii care cunosc mai multe decât o mamă, deci mă gândesc că dacă ai suportu/sprijinul unui asemenea tată creșterea copilului devine o sarcină mult mai ușoară. Nu mai spun că relația dintre părinți trebuie să fie funcțională și normă, să fie comunicare și ajutor reciproc …dacă tatăl e implicat sau atras și lăsat de mamă să se implice atunci rezultatele se văd.

În fine …eu vreau și sper că mamele din România, de pe FB, să fie la fel de deschise la mine pe cât vor să fie și eu sau orice alt tată să nu fie nevoit să fie uimit de așa întâmplări

Citește și →  cum organizezi o zi de naștere, soluții, idei, costuri

PS dn fericire pentru viitorul nostru, al tuturor, am întâlnit mame pe FB foarte mișto, femei care au realizat că echilibrul se realizează în doi și că un tată implicat înseamnă o mamă fericită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *