Poate ziceți că sunt exagerat, dar igiena dentară a bebelușului, a unui copil, a unui adolescent, a TA este esențială! Exagerarea vine din faptul că la 5 luni Radu a făcut cunoștință.

Mă uit la copiii de prin parc cu care se joacă Tea și de multe ori mă sperii de câte carii văd la ei, apoi mă uit la cei care îi însoțesc și de multe ori e aceeași poveste. NU zic acum că sunt lupul moralist, mai ales că până la a ajunge la TV nici eu nu mă spălam pe dinți pe cât de des și corect ar fi trebuit, dar apoi am avut ocazia să văd, să cunosc și să descopăr multe și mă bucur că m-am schimbat.

Încerc sa îmi aduc aminte când i-am făcut cunoștință Teei cu periuța și pasta de dinți. Cred că pe la 8 luni i-am luat prima periuță. Ei i-au dat dinții ceva mai târziu ..așa că a fost bună de masat gingiile :)) oricum avea ea tendința să ceară atunci când ne vedea pe noi că ne spălăm. Acum am trecut deja prin experiențe multiple legate de dinți și dentist. Puteți citi aici despre această experiență pozitivă.

Citește și →  alăptatul vs. biberon. alegere sau necesitate?

igiena dentară a bebelușului pe larg (my experience)

Acum e rândul lui bebe. El e mai precoc :)), adică la 5 luni i-au dat deja dinții de jos și acum avem „explozie” pentru alții. Roade tot, precum un șoricel, bălește maxim, mai ceva ca un buldog și doarme aiurea, precum un liliac. În aceste condiții am decis să trecem la acțiune, adică să îl obișnuim deja cu „uneltele” dentare care să îi ofere un zâmbet ca al meu (ce lipsă de modestie pe mine …hahahahaaa).

Am găsit cu totul întâmplător un set pentru igiena dentară a bebelușului, un fel de trei pași pentru a descoperi periuța. Prima este un băț cu un bulb și asperități, ceva basic, bun de ținut în gură și ros :). Varianta doi este ceva intermediar între bulbul de mai adineauri și periuța clasică și în final …periuța clasică cu peri moi.

Un alt element care este de ajutor are legătură cu Tea și faptul că defilează non-stop prin fața lui Matei când se spală pe dinți, lucru pe care uneori îl facem și noi. Știți cum e monkey see monkey does :))

Citește și →  o mână de ajutor pentru bebelușii prematur

Pe de altă parte dacă veți merge la un dentist veți afla că e mai mult decât indicat ca bebelușul, copilul vostru să înceapă cât mai timpuriu povestea cu ‘spălatul’ pe dinți la fel ca și vizita la cabinet. Tea a avut o experiență tare bună despre care puteți citi aici.

Acum încerc să fac, să facem, același lucru cu bebe.

Concluzia? Dacă vreți ca ai voștri copii să aibă dinți/dantură mai bună ca a voastră ar fi indicat să îi duceți de timpuriu la dentist.

PS …nu mă bag în discuția legată de dulciuri, de cât de des trebuie să se spele pe dinți, pentru că am spus …dacă vede la voi/noi cum abordăm problema vor face și ei la fel…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *