Nu știu când, dar la un moment dat am aplicat un plasture frumos colorat pe o bubă de-a fiică-mi. Din acel moment plasturii au devenit parte componentă a vieții noastre de zi cu zi. Nu a contat că nu era necesară aplicarea unui plasture …el trebuia să fie acolo …’mami clemă (a se citi cremă) și plastule’, după fiecare baie. Recunosc că a fost destul de neplăcut atunci când am lăsat-o la creșă și unul dintre plasturii pe care îi avea a căzut. A început o adevărată revoluție, o căutare asiduă dupa un plasture, căci vezi tu, clasicul leucoplast nu îi era pe plac. Din păcate pentru îngrijitoare nu au găsit, din fericire au reușit să o păcălească cu ceva de mâncare. Din acel moment plasturele a fost prezent în cabinetul de prima ajutor de la creșă.
Dar am descoperit că plasaturele este foarte folositor din multe puncte de vedere. Pe de o parte il obligă pe bebe să nu zgândăre rana. Probabil că vă aduceți aminte cum era după o căzătură în copilărie; cum se făcea o coajă cât de mică cum o dădeam repede jos. In cazul de față am văzut că bebe era mult prea încântat să vadă personajul de pe plasture, nicidecum să scape de el. Și mai e ceva dacă ‘intra’ în conflict cu un țânțar atunci plasturele este cel mai bun medicament.
Sincer nu am gândit această soluție de unul singur, o foarte bună amică din Japonia m-a întrebat dacă fiică-mea folosește plasturi contra întepăturilor de țânțari …evident că nu știam de așa ceva dar am adopatat si adaptat imediat idea. Cu alte cuvinte în loc de diverse tincturi sau loțiuni …un plasture este mai mult decât indicat.
Acu trebuie să recunosc că am dat ‘comandă’ de plasturi speciali împotriva ciupiturilor. Om vedea ce fac. Ca să fac un spirit de glumă …vin din Japonia unde cred că sunt multe lucruri iradiate și poate și acei plasturi au astfel de ‘calități’ deci de aici și calitățile anti-țânțari.
În final mai am de amintit
– brățările de pus la mână sau picior, pe care le găsești pe la farmacii, dar nu știu cât sunt de eficiente (oricum sunt bune și pentru purici, se aseamănă cu cele pe care le poartă cățeii)
– soluțiile clasice, care poti fi folosite în funcție de vârsta bebeului (am folosit în special Autan) și care sunt eficiente
– ar mai fi device-urile electrice/electronice (adică diversele aplicații pe telefon sau unele de mărimea unei baterii care emite ultrasunete) și care funcționează dar provoacă, de cele mai multe ori, dureri de cap și agitație, oricum merg de minune prinse de marginea căruciorului și bebe e destul de ferit.
– plasele de țânțari sunt o soluție pentru cărucior, doar că sunt cam incomode și de cele mai multe ori îți trebuiescexact atunci când nu le ai :))

Citește și →  căpușe - 3 pași simpli să nu ai probleme

20140710-101123-36683524.jpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *