Mă tot uit că am wall-ul plin de întîlniri despre/cu/pentru parenting, creșterea copilului, alimentație, diversificare, cuplu, psihologie, vaccinuri. Ajută? Sper!
În teorie ele sunt pline de informații utile din care părintele poate aplica acasă diverse, iar calitatea vieții va avea de câștigat.
Mda …din ce am văzut până acum ar fi prelegerile cu sute de persoane, cursurile individuale, workshop-uri, seminarii sau conferințe. Cam așa sunt ele denumite, dar la baza senzația este doar de volum și costuri.
Deci pentru cine nu a fost la astfel de întîlniri
Lucrurile stau cam așa. Sunt invitați specialiști din domeniul vizat de adunarea cu pricina și oamenii încearcă (unii mai plictisiți, alții cu energie) să vă transmită informații utile. Există o serie de sponsori care vă îmbie cu mici atenții și o atmosferă (asta îmi pare foarte important) relaxată și pozitivă. Nu există (sau nu mi s-a întâmplat mie) să văd contrări sau discuții aprinse pe subiectul întâlnirii.
Cei prezenți au șansa REALĂ să afle lucruri importante, să vorbesacă cu cei care poate au avut probleme similare, să întrebe direct un specialist, să socializeze. Într-o lume a internetului și a rețelelelor de tot felul întânirile REALE sunt mai mult decât binevenite.
Un loc unde ați putea merge să vedeți despre ce este vorba este la Conferințele SocialMoms și este una pe 7 noiembrie despre vaccinare (info aici)
NU mă pornesc acum să vă spun ceva despre vaccinare, dietă sau diversificare. Nu intenționez să povestim despre alăptare sau analize înainte, în timpul sau după sarcină și nici despre relația de cuplu, DAR vă dau doar câteva indicii despre cât de bine este să ajungeți la astfel de evenimente. Pentru că despre aceste subiecte se discută și de dezbate.
Îți trebuie cam 2 până la 5 ore în care copiii să stea cu cineva (există varianta să îți iei copilul, dar asta îți va fura din atenția pe care ar fi bine să o ai la ce se întâmplă acolo)
Pentru cei care au fost la întîlniri
Îți trebuie 2 până la 5 ore rezervate pentru a afla lucruri. Mare parte din cele ce le vei asculta sunt chestiuni logice, pe care deja le ști, dar nu le aplici. Altele sunt lucruri la care nu te-ai gândit că ar funcționa, deși te-ai gândit la ele.
De cele mai multe ori nu se percep taxe de participare, dar există un moment cu vânzare în care poți achiziționa un curs mai special și mult mai aplicat. Există și variante clasice cu taxe de participare de tipul bilet de intrare. La altele te înscri pe listă și mergi pe principiul primul venit, primul servit.
Adunările pot avea de la câteva zeci de persoane la câteva sute, depinde de subiect. E posibil să aveți o întrebare și să nu primiți răspuns la ea, dar discuțiile și făcutul de prieteni în stânga și în dreapta ar putea să ajute.
concluziile mele
Să mergi la așa evenimente nu e un lucru rău. De fapt cred că este cu mult mai bine decât să întrebi pe facebook, pe forumuri sau în mediul online. Zic asta pentru că sunt invitați specialiști să vorbească și ei chiar știu despre ce este vorba. Din păcate sunt prea mulți și asta poate să fie frustrant, pentru că nu apucați să vi se răspundă vouă.
Ar fi interesant să vad dacă cei care vin la aceaste întâlniri sunt aceeași sau în ce procent să se repete. După ce văd din unele cometarii (da 🙂 am fost insistent în procesul de documentare) părinții par să revină.
DE unde afli de ele? De pe rețelele de socilaizare și/sau pe blogurile și paginile blogărilor (:)))))) de parenting; de cele mai multe ori ei dau și invitații cadou sau pe post de premii.