Evoluția jucăriilor lui Răducu este foarte simplă. Ele aproape că respectă eticheta de pe cutii 🙂 Aproape, pentru că fiind băiat, eu am o scuză să cumpăr lucruri pe care cu Tea nu le-am putut lua. Acum pot să merg în magazin și să zic că Radu are nevoie de o mașină cu telecomandă sau cine știe ce macara :))

Soția s-a prins de mult, dar mă lasă să îmi fac plăcerea şi îi mulţumesc pentru asta

Oricum, se simte că e băiat, sau poate îmi place mie să cred asta pentru că alege să se joace cu jucării specifice, deși toate sunt la îndemâna lui. Dacă îi pun în față păpuși, o mingie, o mașină și un castel de pirați ..alege mingea, mașina sau castelul …păpușa, cel mult o bagă în gură, o molfăie, apoi o nu îl mai interesează.

Dar vorbeam de evoluție (am prostul obicei să mă pierd în amănunte) și e cazul să mă explic. Am început cu chestii care zornăie, am continuat cu chestii care se molfăie (este termenul tehnic pentru jucăriile de dentiție), apoi au apărut jucăriile cu lumini și cântece, apoi mașinile mari. ACUM sunt în momentul în care oscilăm între dopuri, sticle de 0,5l, periuțe de dinți și cuburi și mașini. Mașini 🙂 care pot și cu telecomandă, cu radio comandă, cu beculețe, de curse sau de construcție, utilitare, mici sau mari 🙂 Mașini.

Citește și →  despre târguri, despre expoziții

Am decis că din multe pucnte de vedere e mult mai simplu să le filmez să le vedeți în acțiune, că poze sau descrieri seci poți găsi oriunde. Dacă vă întrebați de ce? ca ce treabă? așa și …ce-i cu asta? Păi unele îmi plac și mie de mă joc cu ele DAR de fapt sunt fericit că a crescut (Radu) îndeajuns să pot cumpăra ce nu am putut la Tea (dar asta am mai scris) sau, mai important, e vorba de curiozitatea de a vedea dacă un produs chiar este interesant pentru un copil de vâsta specificată pe ambalaj. Am văzut că unele sunt prezentate ca fiind de interes pentru o vârstă, dar de fapt ele nu reprezintă niciun interes până mult mai târziu sau unele „expiră” foarte repede (deși par complexe și cum multe de oferit).

Deci

danny drift (Chicco)mașina cu telecomandă – chiar dacă nu este pentru vârsta pe care o are Radu, am descoperit că nu e totuși devreme pentru el. Unii copii dovedesc o curiozitate sporită din fragedă pruncie și dacă aveți copii care au încercat prizele sau au deschis toate sertarele atunci sunteți fix în situația mea. Deci mașina asta are butoane mari pe care, și din greșeală, bebe le apasă cu ușurință. Mașina are mișcări „haotice” cu multe cercuri și foarte puține linii drepte, deci nu trebuie controlată într-un fel special. Perfect pentru orice copil, eu mi-am pierdut destul timp cu ea fără să mă plictisesc. Probabil că atunci când va deveni frustrant pentru el că nu merge cum vrea el vom trece la nivelul următor. Până atunci: e mare …deci ușor de luat în mâini, merge de băgat în gură, nu are muchii sau chestiuni ascuțite și nici ceva care să se desprindă și să fie înghițit, are culori plăcute și ochii aia sunt haioși tare. Când vine vorba rezistență …la cât a dat cu ea de pământ …încă ține.

Citește și →  ce legătură este între joacă și învățare?
[fvplayer src=”https://www.danielosmanovici.ro/wp-content/uploads/2016/12/danny-drift.mp4″ width=”1920″ height=”1080″]

mașina de pompieri (ELC)zgomote și lumini – a trecut prin groapa de nisip și dacă a ieșit de acolo, funcționează și face gălăgie, îmi pare că este o mașină bună. Fără muchii sau chestiuni care să se desprindă e perfectă pentru bebe. E puțin cam mare și nu mereu merge să o ia în brațe și să dea cu ea de pământ, dar îi place să tragă de scară și cum face când apasă pe butone.

[fvplayer src=”https://www.danielosmanovici.ro/wp-content/uploads/2016/12/IMG_0449.mp4″ width=”1920″ height=”1080″]

broasca țestoasă (made in China și atât) – nu e o mașină în adevăratul sens, dar roțile o fac să se deplaseze peste tot, luminând, dar mai ales cântând. A fost folosit intes timp de 2-3 săptămâni, acum nu îi mai pare la fel de intersant, dar dintre toate celelalte jucării similare, țestoasa rămâne preferata lui.

[fvplayer src=”https://www.danielosmanovici.ro/wp-content/uploads/2016/12/IMG_0451.mp4″ width=”1920″ height=”1022″]

basculantă – clasică pentru cărat bile, păpușile sorei, pe numele ei Tea :)). Chinezărie până la capăt. Mare, nu tocmai bine legată, dubioasă pe la colțuri, dar roțile mari o fac să fie ușor de mișcat, împins, tras.

Citește și →  locurile de joacă

Cam așa arată mașinile fiului meu la vârsta de 1 an. Din ce observ urmează să cumpăr eu mai multe mașini cu telecomenzi :)) mai ales că atunci când nu se joacă cu ele atacă niște cuburi, o sticlă de 0,5 l și bucătăria de jucărie a Teei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *