1,2,3 în dreapta… 1,2,3,4 în stânga şi mai vin doi bebeluși spre plajă cu tot cu părinţii sau bunicii din dotare. Doi dintre cei care „fac deja plajă” sunt conectați la țâță, la fel şi al meu. Aşa arată septembrie la malul mării – o mare de bebeluşi, bunici, cărucioare, biberoane etc. 🙂

Până acum doi ani obişnuiam să mergem pe plaja dintre Mamaia Nord şi Tabăra Năvodari. Frumos, linişte, familii, dar anul acesta am decis să mergem în altă parte. Decizia a fost determinată pe de o parte de nevoia de nou, pe de altă parte de avansul tinerilor în căutare de distracţie sau a practicanţilor de sporturi nautice.

Am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Răzvan Pascu pentru o recomandare legată de mare (și el familist ca și mine) și îmi zice să mă duc la Blaxy. Unde? Numele îmi suna cunoscut, parcă văzusem undeva pe la Băneasa …în fine. Caut pe net și găsesc două puncte de reper esențiale – Olimp și Popasul Pescarilor.

La aerosoli să mergem, zic și la soare, pentru vitamina  D3! Am stat 5 zile

Nu mai știu cât a durat drumul, dar față de ce îmi spunea Waze, mai adăugați 1 oră și acela e timpul total (cam 3 ore și ceva). Bine, înainte de drum a fost bagajul și logistica alăturată.

Citește și →  zurlandia - cel mai mare teren de joacă pentru părinţi şi copii!

Bagajul Teei a arătat așa:

  • 3 tricouri
  • 2 rochii
  • 2 costume de baie, cască și ochelari, halat, prosop plajă
  • șosete, chiloți
  • 2 perechi pantaloni scurți și 2 perechi de pantaloni lungi
  • un pulover, o vestă și 2 bluze cu mânecă lungă

La Radu:

  • vreo 2 tricouri și 2 body cu mânecă scurtă
  • 3 body cu mânecă lungă și 2 pantaloni lungi
  • 2 haine cu mâneci lungi, mai groase, căciulă subțire
  • halat baie, scutec special pentru apă, prosop plajă, loțiuni de plajă

Strânse frumos au încăput într-o geantă de voiaj nu foarte mare. Oricum, am avut nevoie de o geantă mult mai mare pentru jucării, saltele și alte animale care se umflă. Deși nu mă omor după jucăriile de plajă trebuie să recunosc fiind foarte multe au ajutat tare mult.

Despre mâncare

Cu mâncarea am avut ceva emoții pentru că localizarea nu oferă prea multe opțiuni – restaurantul hotelului și Popasul Pescarilor. Hai că pentru noi adulții e de ajuns (dacă mai ajungi și pe la un supermarket deja problema e rezolvată) dar ce te faci cu cei mici? Am avut câteva borcănele cu mâncare cumpărate, am avut ceva piureuri de fructe, iar pentru restul am decis să facem cumpărături. S-a dovedit că mâncarea (despre diversificare și mâncare am scris și aici) pentru el din bagaj a fost de ajuns. După masa completam cu un iaurt bio.

Citește și →  E frumos la restaurant ..

Cu Tea a fost mai ușor, este deja mare și la ea meniul arată aproape ca al nostru, plus minus mofturile 🙂

O altă bucățică a fost evadarea noastră, sau evadările noastre, cu bicicleta – o dată spre Costineşti şi în altă ocazie spre Mangalia. Dacă nu te deranjează vântul sau faptul că e destul de plat, atunci te vei bucura de o plimbare frumoasă.

Trebuie să recunosc că marele plus al acestei ieşiri la mare au fost bunicii. Am simţit nevoia să evadăm puţin şi cum nu puteam dormi în acelaşi timp cu cei mici …bunicii au venit „mănuşă”. Cu alte cuvinte momentele de repaus sau joacă în nisip au fost acelea în care „am fugit”. Nu zic că asta e o regulă …să iei buncii după tine în concediu. Nicidecum. Zic că fiecare familie funcţionează într-un anumit fel. Bunicul vrea să meargă cât de mult, să se plimbe, aşa că se bucură enorm să plece „aiurea” cu bebe. Tea este încântată să îi arate bunicii diverse, îi place compania ei (de multe ori o preferă la diverse jocuri) aşa că dacă există posibilitatea …am profitat de ea.

Citește și →  despre răbdare față de copii, față de tine, față de viață :)

Săptămâna de mare a arătat aşa …

  • vreme perfectă cu max 25 de grade la amiază şi vreo 22 de grade în apă
  • am ajuns pe plajă pe la 9.30 şi am stat până pe la un 11.30, pentru a reveni spre ora 15.30-16
  • pe la ora 18 ne-am retras la piscina copiilor unde am stat până spre ora 19.
  • mesele au rămas la intervalele deja consacrate, la fel şi somnul sau baia. Ne-am păstrat rutina de acasă.
  • plaja goală sau ocupată din loc în loc doar de familii ca şi noi …cu copii …minunat

PS cred că cel mai important lucru a fost căruciorul, acela pe care l-am folosit și la alergari sau la plimbări lungi Thule Urban Glide. Perfect! Roți mari, umflate cu aer, ușor! Mă uitam la cei care aveau cărucioare normale cât de greu le era să intre pe plajă sau atunci când încercau să se plimbe pe malul mării. La noi …bebe avea și 8 km parcurși 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *