Greșesc când zic șantier? Deloc, mai ales dacă te uiți la vârsta celor care nu mai au dinți în gură și prezintă un set complet de gingii pe post de zâmbet.

Dacă te duci la un dentist sau la un centru care face radiografii vei vedea o anumită medie de vârstă, care mă face să mă duc către o singură concluzie – nu ne spălăm pe dinți (nu ne pasă) – ergo – șantier în gură!

În mod constant auzi și vezi statistici în care aflăm că ne spălăm la un interval URIAȘ  de timp (adică nu știm ce este aia “de două ori pe zi”), că folosim o periuță până se rupe coada, că pasta de dinți este printre cele mai UITATE lucruri din casă.

Sunt și excepții, unde șantierul este întâmplător și provocat de afecțiuni sau lucruri care nu țin de cât de mult ai grijă de igiena ta dentară, că de aia sunt excepții.

Citește și →  Ce am învățat după 5 zile cu bicicleta prin București

Eu sunt un astfel de caz!

Zâmbetul meu a însemnat ENORM pentru mine timp de 13 ani (și va mai fi de aici înainte). Oricât de ciudat ar putea părea zâmbetul este una dintre chestiile care îmi aduc(eau) bani!

zâmbet/dinți = bani/beneficii

Marea mea problemă, care mă face să ajung la dentist, este că nu mă doare. Am înțeles rostul mersului constant la dentist, am înțeles ce înseamnă detartraj, periajul constant cu produse de calitate, ața dentară ș.a.m.d DAR tot am pățit chestii. Pentru că am nervii adormiți, sau nu știu cum să zic, ajung prea târziu să simt că ceva rău se întâmplă.

Dentistul nu vede problemele, dacă nu sunt vizibile, radiografiile fac asta, și la mine durerea care anunță că va urma ceva nasol a apărut MEREU prea târziu. E drept că vizita la 6 luni, la un medic, ajută, pentru că n-o vedea el, dar din experiență poate bănuiește ceva, și te pune să investighezi.

Citește și →  vaccinarea, benefică pentru sănătatea copiilor

Al meu doctor se numește Bilal și este foarte tare (îl găsiți la clinica ABC Eurodent). Dintre toate chestiile pe care le face mișto (și ce asistente are) este foarte atent la chestiile care ar putea provoca durere. O altă chestie care îi aduce bile albe este încrederea pe care o are Tea în el.

Bilal mă întreabă mereu “cum este?”, pentru că lui nu îi place durerea și atunci face pe “dracu-n patru” ca mie sau oricui să îi fie mega confortabil. Mai este grija de după, mă rog nu este singurul doctor care o face, dar are așa un fel mămos de a face chestia asta.

Trebuie să aveți în vedere că toată imaginea asta este pusă îndreptului unui om aproape de 2 metri și kilograme pe măsură, adică “mămos” ajunge să fie surprinzător.

Concluzii

Dincolo de mergi “la dentist” sau “spală-te pe dinți” aș zice …”caută un doctor cu care să te simți confortabil”. Dacă vei face acest lucru vei reveni la el de fiecare dată când vei simți că este ceva fishy. Atunci când mergi într-un loc unde te simți bine parcă nici așa mulți bani nu mai dai, pare că e mai ieftin. Sentimentul ăla pe care îl ai atunci când te pui pe scaun și îți știe istoricul și senzația de grijă și de pacientul preferat face foarte mult.

Citește și →  de la ce vârstă mergem cu copilul la optometrist sau oftalmolog

Eu am întâlnit doi astfel de dentiști în viața mea, Bilal fiind cel la care am rămas. Uitați-vă și voi la el 🙂 cum să îl lași :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *