…aud asta cu „vine iepurașul” de vreo două săptămâni 🙂 Aseară două fete dezbăteau problema iepurașului de Paște

  • Să știi că ai mei părinți cred în toți oamenii aia care vin iarna să ne aducă tot felul de cadouri – Moș Nicolae, Moș Crăciun
  • Aaaaa, dar acum vine un animal, un iepure.
  • Tu știi ce e cu iepurele ăsta?
  • Nu prea, dar îmi place să îmi aduce cadouri
  • Paaaa
  • Paaaa, plec să pregătesc ouăle cu mami

Tea încă nu m-a întrebat despre ce și cum stă treaba cu acest iepure, dar dacă vă întreabă ai voștri copii am o variantă scurtă și simplă despre legenda iepurașului de Paște.

E o legendă păgână, precreștină și sună cam așa (fff simplist) …o pasăre frumoasă care aducea multă bucurie într- o poieniță, ajunge să fie rănită. Este salvată de zeia Lunii și pentru că nu mai poate zbura este transformată în iepure. drept răsplată ea aduce zeiței în fiecare an ouă în culorile curcubeului.

Citește și →  1300 de km prin România cu 2 copii și o soție răbdătoare

Paştele este cea mai importantă sărbătoare religioasă a creştinilor, care marchează miracolul Învierii Domnului. Iepuraşul de Paşti este un simbol păgân, emblemă a fertilităţii, asociat de creştini cu apariţiile lui Iisus dupa Înviere. Prima menţionare a iepuraşului ca simbol pascal apare în Germania, în 1590. În unele regiuni din această ţară se credea că iepuraşul aduce ouăle roşii în Joia Mare şi pe cele colorate altfel în noaptea dinaintea Paştelui.

Un lucru este cert, Iepurașul deja este peste tot și așteptat de copii …de Tea în mod special …să vedem cu reacționează Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *