Căști wireless sunt pe toate drumurile, sunt din ce în ce mai folosite. E simplu, nu au fir, deci încurcă mai puțin, dar e vorba de o baterie și nu numai.

Căștile în viața mea se regăsesc foarte des. Ascult multă muzică pentru relaxare, atunci când scriu ceva (adică fix în momentul asta), dar le folosesc și când fac sport.

Când vine vorba de ascultat muzică, acasă, prefer să existe firul. În mintea mea acel fir oferă garanția unei conexiuni stabile și a unei calități maxime sunetului. E drept că sunt momente în care te mai miști prin casă și firul încurcă, dar …e rar.

În alte momente, atunci când ești în mișcare, ceva fără fir devine extrem de tentant. O chestie care e ciudată la căștile wireless, conexiunea poate să fie deranjată de pereți, uși …obiecte din casă.

Deci am acasă 4 perechi de căști, două cu fir și două wireless. Cele două perechi cu fir sunt împărțite în …pentru casă și pentru sport.

Citește și →  de la părinte tradițional la părinte modern cu un baby monitor

Gata cu firul, acum vă spun despre cele fără fir.

Căștile pe care le am sunt pentru ceasul meu garmin, am un fenix5 plus, și cum pot încărca muzică pe el am zis că e musai să îmi iau căști. Mai nou dacă ai un cont premium pe #spotify poti să profiți și de muzica de acolo :). Și #deezer este un provider care oferă streaming 🙂 mai nou.

Ce am descoperit despre căști că este de interes:

  • ușurință în conectare
  • autonomie/durata de viață a bateriei
  • stabilitatea conexiunii în timpul folosirii
  • claritatea sunetului
  • claritatea apelului telefonic
  • confort în utilizare
  • servicii adiționale (rezistență la apă, praf, șocuri, aplicații)

Vă spuneam că am două perechi de căști, unele de la philips (shq6500) si unele de la sony (sp700n).

Să le luăm pe rând:

conectare cu ceasul/telefonul

În mod normal în max 5 minute ar trebui să poți face pair între ceas și căști. Pentru cineva care este mai puțin prieten cu tehnologia asta poate dura ceva mai mult. Oricum totul depinde de durata cu care apeși pe buton. În mod normal își este specificat numărul de secunde, dar avem tendința de a sta mai mult cu degetul acolo și atunci e posibil să dăm peste o altă funcție a acelor căști. Dacă există un led de control (la modelele pe care le folosesc există așa ceva) atunci te orientezi mai ușor și nu te uită Dumnezeu apăsând. Efectuarea legăturii efective se face foarte rapid.

Citește și →  pot să fac sport pe coronavirus?

În concluzie dacă ai dechis BT pe telefon sau ceas atunci ar trebui să dureze foarte puțin.

autonomie/durată baterie

Unele durează mai mult alete mai puțin. HAHAHAHAHA. Dincolo de evidența afirmației, cele de la philips durează 4 ore, cele de la sony 3 ore sau 9 ore. Probabil că știți că autonomia este influențată de mai mulți factori. Fie că e vorba de distanța dintre cele două deviceuri, fie că e vorba de niveulul bateriei la ambele, fie că e vorba de calitatea finală a produsului pe care îl folosești.

În cazul de față cele philips mă țin cam 4 ore, ceea ce în condiții normale înseamnă că îmi ajung fix să alerg un maraton. Și evident asta dacă pornesc căștile fix în când pornește și maratonul.

Când vine vorba de cele de la sony …acolo autonomia este o chestie mai ciudată. Adică le poți folosi cam 1 oră jumătate, apoi trebuie să le strecori într-o cutie care ajută prin încărcări succesive să ajugi la 9 ore.

Citește și →  sport, copii, sănătate, amintiri

Cu alte cuvinte căștile sony sunt perfecte pentru activități mai lejere, poate fitness, în timp cealaltă pereche este mult mai potrivită pentru chestiuni mai agitate. Diferența este dată de cum se fixează.

stabilitatea conexiunii în timpul folosirii

Cred că în momentul de față sunt din ce în ce mai rare momentele în care o pereche de căști creează probleme în ultilizare. Există momente în care semanalul pică, scurte, dar e ciudat că se rupe ritmul.

e si un clip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *